Aplicatii mobile: Ce sunt si functioneaza?

0 Shares
0
0
0

Daca ai un smartphone sau alt tip de dispozitiv mobil, probabil ca utilizezi programe sau aplicatii – pentru a participa la jocuri, pentru a obtine directii de locatie pas cu pas, pentru a accesa stiri, carti, date meteo si asa mai departe.

Aceste aplicatii mobile sunt usor de descarcat si adesea gratuite si pot fi atat de distractive si convenabile incat le-ai putea descarca fara a lua in considerare cateva puncte cheie: sunt platite, ce informatii pot colecta de pe dispozitiv sau cine poate accesa aceste informatii. Click aici pentru inlocuire display iPhone.

Notiuni de baza despre aplicatiile mobile

Ce este o aplicatie mobila?

O aplicatie mobila este un program pe care il poti descarca si pe care il poti accesa direct de pe telefon sau de pe un alt dispozitiv mobil – cum ar fi o tableta sau un MP3 player.

De ce am nevoie pentru a descarca si utiliza o aplicatie?

Ai nevoie de un smartphone sau de un alt dispozitiv mobil cu acces la internet. Nu toate aplicatiile functioneaza pe toate dispozitivele mobile. Cand cumperi unul dintre aceste dispozitive, trebuie sa utilizezi sistemul de operare si tipul de aplicatii care corespunde acelui dispozitiv.

Sistemele de operare mobile Android, Apple, Microsoft si BlackBerry au magazine online de aplicatii in care poti cauta, descarca si instala aplicatiile.

Unii comercianti cu amanuntul opereaza, de asemenea, magazine online de aplicatii. Va trebui sa utilizezi un magazin care iti ofera aplicatiile care functioneaza cu sistemul de operare al dispozitivului. Pentru a configura un cont, poate fi necesar sa furnizezi un numar de card de credit, mai ales daca descarci o aplicatie care nu este gratuita.

De ce exista unele aplicatii gratuite?

Unele aplicatii sunt distribuite gratuit de magazinele de aplicatii. Creatorii acestor aplicatii pot face bani in urmatoarele moduri:

Unii furnizori vand spatiu publicitar in cadrul aplicatiei. Creatorii acestor aplicatii pot face bani din anunturi, motiv pentru care distribuie aplicatia gratuit pentru a ajunge la cat mai multi utilizatori.

Unele aplicatii ofera versiuni de baza gratuite. Cei care dezvolta aceste aplicatii se asteapta sa iti placa aplicatia suficient pentru a trece la o versiune imbunatatita cu un numar mai mare de caracteristici pentru care va trebui sa platesti o taxa.

Unele aplicatii iti permit sa achizitionezi mai multe functii ale aceleiasi aplicatii (“achizitii in aplicatie”). De obicei, achizitiile acestor functii suplimentare sunt facturate prin magazinul de aplicatii. Exista mai multe gadgeturi care vin cu setari care iti permit sa blochezi aceste achizitii.

Unele aplicatii sunt oferite gratuit pentru ati starni interesul pentru alte produse ale companiei.

Intrebari despre confidentialitatea ta

Ce fel de date pot accesa aplicatiile?

Cand te inregistrezi intr-un magazin de aplicatii sau descarci aplicatii individuale, este posibil sa vi se solicite autorizatia de a permite accesarea informatiilor de pe dispozitiv. Din unele aplicatii poti accesa:

  • Lista de contacte pentru telefon si e-mail.
  • In jurnalul de apeluri.
  • La datele transmise prin Internet.
  • La informatiile din calendar.
  • La datele de localizare ale dispozitivului.
  • La codul unic de identificare al dispozitivului.
  • La informatii care indica modul in care utilizati aplicatia in sine.

Unele aplicatii pot accesa numai datele necesare pentru functionarea lor.

 

 

0 Shares
You May Also Like