Imbracaminte pentru industria Horeca – descopera ce sa nu-ti lipseasca!

0 Shares
0
0
0

Niciodata nu s-a acordat atat de multa atentie alegerii hainelor potrivite. Astazi, angajatii industriei de catering  au inteles pe scara larga trebuie ca trebuie sa respecte anumite reguli vestimentare.

Elemente de imbracaminte in domeniul gastronomic

Specificul acestei industrii inseamna ca oamenii care lucreaza direct in bucatarie sunt obligati sa poarte o tinuta de specialitate din cap pana in picioare. Fiecare dintre elementele asteptate isi are, fara indoiala, justificarea. Boneta atragatoare este conceputa pentru a separa parul din motive evidente.

Un alt element extrem de important al imbracamintei gasite in bucatarie este un sort de bucatarie cu pieptar. Este greu de imaginat gatitul fara acest element. Usor de pus, la fel de usor de scos si echipat cu buzunare, permite bucatarilor si asistentilor lor sa isi indeplineasca sarcinile zilnice fara obstacole.Imbracaminte pentru industria Horeca – descopera ce sa nu-ti lipseasca!

Trebuie amintit ca hainele gastronomice difera in functie de pozitia detinuta. Pe langa persoanele care lucreaza in bucataria din restaurant, exista si serviciu de chelneri. Aceasta parte a echipajului poarta de obicei sorturi, pantaloni si camasi elegante. Acest lucru este de inteles, deoarece trebuie sa faca o impresie buna asupra clientilor cu care sunt in contact direct.

Acorda atentie calitatii materialului

Datorita naturii muncii in bucatarie si, prin urmare, a unei sanse mari de stropire etc., imbracamintea echipei care lucreaza acolo trebuie sa fie de cea mai inalta calitate. In caz contrar, isi va pierde toata valoarea dupa cateva spalari, iar acest lucru va insemna in cele din urma inlocuirea, adica costuri inutile care ar fi putut fi evitate.

Ar fi bine daca hainele gastronomice ar fi facute din bumbac de inalta calitate. Acest lucru va permite sa fie spalate la temperaturi mai ridicate fara obstacole. Rezistenta la stropire este un factor important la sorturi. Acest lucru este deosebit de important din motive de siguranta, deoarece contactul neasteptat al pielii cu apa clocotita poate avea consecinte neplacute.

Nu se poate nega ca sorturile din realitatea actuala trebuie sa arate bine. Tot personalul ar trebui sa se prezinte impecabil, deoarece clientii apreciaza atentia acordata detaliilor si vor fi fericiti sa se intoarca intr-un astfel de loc. Prin urmare, atunci cand alegi imbracamintea gastronomica, merita sa iei in considerare nu numai criteriul celui mai mic pret posibil. Economiile aparente se pot traduce in cele din urma in cheltuieli mai mari.

Confortul de a purta imbracaminte gastronomica

Estetica ar trebui sa mearga, de asemenea, mana in mana cu confortul tinutei purtate. Reglarea corecta a imbracamintei gastronomice iti permite sa efectuezi toate miscarile fara jena. Hainele stranse nu numai ca nu arata bine, dar pun in dificultate indeplinirea sarcinilor.

Se intampla ca si cei angajati in bucatarie sa aiba prea multe imbracaminte. Acesta provoaca, de asemenea, probleme, deoarece este lipsit de functionalitatea sa. De exemplu, un sort prea mare nu poate fi montat pe corp si nu protejeaza corespunzator impotriva stropilor si, cel mai grav, impotriva eventualelor arsuri.

Tinuta estetica fara indoiala poate ridica moralul angajatilor. Serviciul de chelneri va aprecia cu siguranta sorturile ingrijite si montate. Atunci va fi mult mai placut sa serveasca oaspetii ulteriori, ceea ce se va traduce intr-o atmosfera mai buna in restaurant. Cu siguranta vei fi atent la acest fapt, deoarece se dovedeste ca nu numai gustul preparatelor servite este important pentru ei.

0 Shares
You May Also Like