Tipuri de aplicatii si modul lor de functionare

0 Shares
0
0
0

Cunoscute si sub numele de aplicatii web, aceste tipuri de aplicatii ruleaza printr-un browser (Safari, Google Chrome, Opera, Firefox); prin urmare, puteti accesa orice aplicatie web, indiferent de sistemul de operare pe care il utilizati. Trebuie doar sa accesati browserul preferat folosind o adresa URL.

Dezvoltarea unei aplicatii de acest tip este foarte economica, dar nu functioneaza daca nu sunteti conectat la internet. Puteti utiliza aceste aplicatii pe computere, tablete si smartphone-uri care inca mai au acces la browserul de internet. Atunci cand ai probleme cu telefonul din cauza ca folosesti prea mult aplicatiile, intra intr-un service telefoane de incredere.

Aplicatie hibrida

Depre acest tip, putem spune ca sunt aplicatii dezvoltate cu un limbaj de programare Javascript, CSS sau HTML.

Ele sunt, de asemenea, aplicatii cross-platform, deoarece se adapteaza la orice sistem de operare, prin urmare, ele pot fi utilizate pe PC si dispozitive mobile, deoarece le puteti folosi din browser sau le puteti descarca intr-un magazin de aplicatii. Un exemplu de aplicatii hibride este Facebook si Instagram care pot fi utilizate pe computer.

In prezent, majoritatea persoanelor cu un smartphone au instalat o aplicatie pe dispozitivele lor; si asta pentru ca aplicatiile sunt practice pentru activitatile zilnice si pentru o mai buna functionare a mobilului sau tabletei.

Alte tipuri de aplicatii mobile despre care ar trebui sa stiti

Desi exista doar trei tipuri de aplicatii de baza, alegerea unui tip de aplicatie mobila de care avem nevoie, va fi in functie de nevoi.

Potrivit autorilor sai

Exista oameni sau chiar companii care lucreaza la dezvoltarea de aplicatii si apoi o vand altora. Aceste aplicatii sunt concepute pentru a facilita sarcini complexe si pentru a face experienta utilizatorului mai usoara.

Educational

Este un program multimedia, conceput pentru a fi utilizat prin intermediul dispozitivelor electronice si, de asemenea, ca un instrument de e-learning, cu popularitatea tot mai mare a utilizarii tehnologiei mobile, a permis aparitia unei noi abordari educationale cunoscute sub numele de m-learning.

Petrecerea timpului liber si divertisment

Sunt programe pe care le avem la indemana prin intermediul dispozitivelor noastre si care ne ajuta sa petrecem timpul liber intr-un mod placut si care reprezinta pentru noi distractia, distragere sanatoasa, bucurie si chiar reprezinta un sprijin magnific pentru a face fata poverilor vietii de zi cu zi.

Editare foto si video

Un editor este un program care va permite sa creati sau sa faceti modificari si imbunatatiri ale fisierelor din telefonul mobil.

Localizare

Acest tip de aplicatii ne ofera locatia noastra sau a oricarui dispozitiv in timp ce este pornit. Pentru aceasta, utilizarea GPS-ului este necesara pentru a localiza dispozitivul care urmeaza sa fie localizat pe harta, au o precizie buna in functie de acoperirea in care se afla dispozitivul.

Daca nu aveti GPS, o puteti face si printr-o retea WiFi, dar este mult mai inexacta decat cazul anterior.

De ce este nevoie pentru a descarca o aplicatie mobila?

Va trebui sa folosim un magazin care ofera aplicatiile si care functioneaza cu sistemul de operare care aduce dispozitivul preinstalat. Trebuie sa ne infiintam un cont si este posibil sa trebuiasca sa furnizati un numar de card de credit, daca descarcati aplicatii care nu sunt gratuite.

0 Shares
You May Also Like