Cum sa curat piesele de telefon din interior?

0 Shares
0
0
0

Cum-sa-curat-piesele-de-telefon-din-interiorO igiena corespunzatoare si o pastrare in locuri propice tinerii unui telefon va mari durata de viata a device-ului dumneavoastra.

Chiar daca piesele telefonului   sunt utile si la preturi rezonabile, indicat ar fi sa va ingrijiti telefonul astfel incat sa nu se ajunga la schimbari majore de piese. De asemenea, o igiena perfecta nu o reprezinta doar stergerea ecranului cu o laveta, dar si curatarea interiorului telefonului, acesta fiind cel mai important.

Cum sa curatati pe interior piesele telefonului? Acest lucru este simplu. Chiar daca nu o sa aveti acces la toate componentele deviceului, veti reusi sa curatati o parte dintre ele.

De asemenea daca sunteti utilizator de telefon cu ecran tactil, indicat ar fi ca telefonul dumneavoastra sa nu se zgarie, caci odata zgariat, dispalay-ul isi va pierde din calitatea functionarii si ulterior nu va functiona deloc.

In cazul in care sunteti o persoana iubitoare sa desfaca lucruri si sinteti indemanatic, ecranul smartphoneului poate fi curatat mult mai rapid si simplu pe interior. Primul pas in acest procedeu este desfacerea telefonului.

Acest lucru e foarte simplu, dar totul depinde doar de modelul telefonului. Exista telefoane care se pot desface doar cu mainile si exista telefoane care au carcasa prinsa cu suruburi. In ultimul caz aveti nevoie de o surubelnita.

Al doilea pas este inlaturarea bateriei, tastele (in cazul in care aveti telefon cu taste) si tot ceea ce poate fi inlaturat, dar atentie, nu fortati. Apoi totul se curata cu ajutorul unei lavete de microfibra inmuiata in alcool izopropilic.

Locurile mai mici si mult mai greu de accesat pot fi curatate cu ajutorul betisoarelor de ureche. Daca ecranul este plin de praf, acelasi lucru se poate afirma si despre celelalte piese. Odata curatat, telefonul poate fi aprins si se va putea observa o diferenta.

Un lucru este de retinut! Proprietarul trebuie sa fie foarte atent la anumite aspecte in momentul in care curata telefonul acasa. In primul rand, se recomanda folosirea alcoolului care are peste 97% izopropanol pur deoarece, in acest mod, se poate strica telefonul.

In cazul in care dispozitivul este cumparat recent si este in garantie, trebuie sa fiti foarte atent la desfacerea lui deoarece prin acest procedeu se pierde garantia.

De altfel, trebuie sa aveti foarte mare grija cu alcoolul izopropilic doarece nu este de baut. Asadar, aveti grija une il puneti in cazul in care aveti copii mici.

Curatarea telefonului nu este grea deloc. Cu putina rabdare si putin alcool, puteti rezolva foarte rapid problema telefonului murdar sau a pieselor pline de praf. Tot ceea ce aveti nevoie sunt: o sticluta cu alcool, o carpa si betisoare de ureche.

De asemenea, cercetatorii recomanda mentinerea curata a telefonului pe o durata mare de timp deoarece numeroase bacterii si germeni nocivi se ascund in circuitele acestuia. Oamenii de stiinta au descoperit ca telefonul este cel mai murdar lucru pe care il utilizeaza un om.

Totusi, igiena telefonului este in legatura si cu propria igiena. Asadar, daca doriti sa mentineti telefonul curat cat mai mult timp, indicat ar fi sa va spalati pe maini dupa ce ati mancat sau v-ati jucat cu animalele domestice.

0 Shares
You May Also Like