Ce sa faci cu telefonul tau cand vrei sa il vinzi sau sa il amanetezi?

0 Shares
0
0
0

Esti intr-o situatie critica in care ai nevoie de bani si te-ai gandit sa iti vinzi telefonul sau sa il duci la amanet telefoane? Ei bine, sunt unele sfaturi pe care ar fi recomandat sa le urmezi pentru a te proteja pe tine si pe cei care s-au nimerit sa fie in agenda ta, sau pe prietenii tai. Avand in vedere faptul ca nu ai garantia ca cei de la casa de amanet vor sterge informatiile personale din telefon sau ca cel care iti cumpara telefonul va sterge tot inainte sa il foloseasca este bine sa fii precaut si sa te ocupi personal de acest aspect. Nu e greu, o sa vezi.

In primul rand iti recomandam sa arunci o privire generala si cuprinzatoare in telefonul tau si sa observi ce anume crezi ca nu ar trebui sa primeasca cel care va ajunge in posesia telefonului tau. Vei descoperi foarte multe lucruri si iti recomandam sa nu fii individualist si sa te uiti si la ceilalti despre care stochezi informatii in telefon si care pot deveni victime colaterale cand tu dai dovada de neglijenta. Subliniem toate aceste lucruri pentru ca am vazut atatea cazuri care nu s-au terminat bine si ne miram sincer ca inca mai sunt naivi care isi duc telefoanel la amanet fara sa fie atenti.

In primul rand ai grija la datele cu caracter personal. Da, ne referim aici la datele tale proprii. Poti avea in telefon parole de la mailuri, de la site-uri, de la retele de socializare si de la aplicatii de gestiune a cardurilor si a conturilor deci vei lasa pe mana unui necunoscut intimitatea si banii tai. Presupunem ca nu iti doresti asta deci recomandarea ar fi sa stergi tot. Poti face asta resetand telefonul la setarile din fabrica si se vor duce singure toate aplicatiile. Daca totusi nu vrei sa risti un crash de sistem poti dezinstala manual toate aplicatiile si te poti deconecta de pe toate conturile pe care esti logat.

Agenda de la telefon ar trebui sa fie si ea golita. Ai multe persoane in agenda si probabil pentru ca ai un telefon smart care stie multe ai stocat acolo si mailuri si alte informatii personale. Cunoastem oameni care trec in agenda de la telefon inclusiv adresa fizica a persoanei sau adresa de mail, ziua de nastere si alte detalii de genul asta pe care ar fi urat din partea ta se le oferi si altora. De aceea, daca vrei sa iti pastrezi agenda poti pur si simplu sa o exporti pe un alt spatiu de stocare sau chiar pe cartela micro si sa stergi tot din telefon.

Ai grija si la poze. Nu toate pozele trebuie oferite tuturor si nu pe toate le ai pe Facebook publice sa le vada toata lumea. Posibil sa ai si poze foarte intime sau poze cu anumite persoane care nu isi doresc sa fie vazute de oricine. Daca nu iti salvezi pozele este treaba ta insa clar va trebui sa le stergi si este de bun simt sa faci asta.

0 Shares
You May Also Like