Evolutia componentelor de telefoane mobile

0 Shares
0
0
0

Unele dintre cele mai mari impedimente, in ceea ce priveste evolutia componentelor pentru telefoanele mobile din ziua de astazi, il reprezinta ingrijorarea tot mai mare a utilizatorilor, in legatura cu bateriile care tin din ce in ce mai putin, mult mai putin decat o faceau acum 10 ani.

Esti in cautarea unor piese telefoane pentru mobilul tau? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

In consecinta, multi utilizatori nu au incredere sa lase pe mana acestor device-uri, folosirea exclusiva a unor aplicatii de care poate depinde propria lor viata, asa cum ar fi aplicatiile de diagnostic si care gestioneaza administrarea la timp a anumitor tratamente, date personale dar si financiare, foarte importante, care pot ruina o persoana daca ar fi furate de catre un hacker, etc.

Va fi foarte dificil pentru istoricii tehnologiei, sa explice cum li s-a permis acestor device-uri mobile o asemenea involutie (in ceea ce priveste durata de viata a bateriei), daca acum 10 ani o singura incarcare iti asigura o perioada de functionare de cel putin 4-5 zile, iar in ziua de astazi majoritatea smartphone-urilor nu pot functiona la capacitate maxima, mai mult de o zi sau o zi si jumatate.

In mod similar, nu se explica faptul, de ce pana acum nu a fost creat un ecran cu adevarat capabil, care sa poata fi folosit si pe lumina zilei (afara la lumina Soarelui), fara probleme de afisare, citirea textului, etc.

De aceea, utilizatorii isi doresc in primul rand o evolutie a acestor componente, ecranul si bateria, pentru ca vor sa se bazeze pe device-ul lor mobil, nu vor sa se gandeasca ca in orice moment ii poate lasa bateria sau ce fac daca ies afara pe un Soare puternic si nu pot vizualiza ecranul in conditii optime.

Strategia pe termen scurt.

In ceea ce priveste producatorii si designer-ii tehnologiilor si componentelor pentru smartphone, acestia trebuie sa raspunda din ce in ce mai mult la cererile utilizatorilor, pentru a-si putea vinde produsele. Exista multe “brese” pe piata in acest moment, adica multe componente ce pot fi imbunatatite prin avans tehnologic.

Producatorii care vor stii sa exploateze aceste brese, care vor aduce intr-adevar tehnologii performante pe piata, vor avea castig de cauza.

De asemenea, industria producatoare de device-uri mobile, trebuie sa se axeze din ce in ce mai mult pe rezolvarea problemelor cunoscute si nerezolvate pana acum, trebuie sa puna la punct sisteme de operare din ce in ce mai fiabile (care nu se blocheaza, fara bug-uri, etc.), dar si aplicatii care sa completeze bine aceste sisteme.

Evolutia componentelor pe termen scurt si mediu, trebuie sa se concentreze pe rezolvarea acestor probleme. In ziua de astazi, hardware-ul este aproximativ acelasi (mai ales pe device-urile de top), acestea nemaiputandu-se diferentia, decat prin anumite caracteristici de design sau prin softul inclus.

Piata are nevoie de o revigorare in acest sens si producatorii ar trebui sa tina seama de doleantele utilizatorilor. Conceptul de “privacy” – intimitate, va capata si el o importanta din ce in ce mai mare, iar device-urile construite sa fie foarte securizate, vor avea succes.

0 Shares
You May Also Like