Ce mituri exista despre utilizarea unui smartphone Htc?

0 Shares
0
0
0

HTC se bazeaza pe baterii destul de bune, dar daca acestea nu sunt intretinute cum trebuie, se pot deteriora si pot chiar afecta si alte componente ale telefonului.

De aceea trebuie sa fim atenti cum ne comportam fata de baterie pentru a nu o deteriora sau a nu defecta un telefon HTC din cauza acesteia. Pe Internet exista numeroase sfaturi: unele persoane mai mult sau mai putin documentate pretind ca stiu ce trebuie sa faceti ca sa aveti o baterie mult mai sanatoasa la smartphone.

De la „Nu folositi telefonul in timp ce se incarca”, la „nu-l tineti in priza peste noapte”,  acestea au devenit in timp doua dintre cele mai cunoscute povesti care se spun despre bateriile de smartphone.

Cateva din aceste mituri erau corecte acum cativa ani, insa acum telefoanele au devenit mult mai inteligente. HTC ca si alti producatori de pe piata, folosesc astazi baterii pe baza de Li-Ion, care ar trebui normal sa functioneze cel putin 3 ani daca sunt bine intretinute.

In continuare vom vedea cateva din miturile care circula, care se spune ca daca nu sunt respectate pot duce la necesitatea de a apela la reparatii Htc:

• Incarcatoarele care nu sunt originale distrug dispozitivul. Cele care sunt facute de firme destul de cunoscute, pot sa fie folosite fara probleme. Acestea nu vor fi la fel de bune precum cele care sunt la pachet cu produsul, insa isi fac treaba. Problema este la niste copii ieftine, pe care e bine sa le eviti.
• Nu trebuie sa folositi telefonul, atunci cand acesta este la incarcat. Nimic mai fals. Se poate utiliza telefonul, atata vreme cat incarcatorul este unul de incredere. Este adevarat ca au fost probleme in care utilizatorii s-au ars in timp ce foloseau un telefon conectat la priza, dar de fiecare data incarcatorul era unul indoielnic, de slaba calitate.
• Un alt mit – incarcarea telefonului pe toata durata unei nopti distruge bateria. Pe vremuri, acest mit era adevarat, dar azi acesta este fals. Daca aveti un incarcator original nu trebuie sa aveti probleme cand il lasati la incarcat toata noaptea. Telefonul este inteligent si se opreste singur cand s-a incarcat complet. De preferat este ca telefonul sa fie incarcat mereu intre 40 si 80%, in aceste conditii bateria va va tine mult mai mult.
• Un alt mit spune ca nu trebuie sa va opriti telefonul niciodata. Ganditi-va la smartphone ca la un laptop. Uneori e mult mai bine sa ii mai dati cate o pauza. Cei mai multi experti spun ca e bine sa va opriti telefonul cel putin o data pe saptamana, pentru a mentine bateria intr-o forma buna.
• Un alt mit care trebuie demitizat e acela ca trebuie sa va incarcati telefonul doar cand bateria este 0%. Nimic mai adevarat. Bateria trebuie incarcata cand ajunge pe la 30-40% pentru a nu se deteriora foarte rapid.
• O temperatura ridicata afecteaza bateria. Acest mit se pastreaza pana astazi si este corect, insa la fel face si o temperatura foarte scazuta. Daca temperatura este prea mica sau prea mare, atunci bateria se consuma repede.

0 Shares
You May Also Like