Dezasamblarea unui iPhone 6s si secretele de la interior

0 Shares
0
0
0

Dupa cum prea bine stiti iPhone 6s este deja aici, iar o dezasamblare profesionala a acestuia, ne poate dezvalui secretele de la interior.

Dezasemblerii profesionisti de la iFixit au demontat noul iPhone 6s, pentru a putea da utilizatorilor anumite detalii esentiale despre componentele interne ale acestui device. Daca esti interesat de inlocuire baterie iPhone 6, viziteaza ServiceGsm.ro!

Cei de la Apple asa cum prea bine stim, nu sunt mari fani ai dezvaluirilor de specificatii si pastreaza informatiile la un minimum nedorit in general de utilizatorul final, iar in multe cazuri acestia nu au oferit nici un fel de informatii.

Pentru a face dreptate utilizatorului care se gandeste la achizitionarea unui astfel de device, echipele de testeri profesionisti, dezasambleaza de cele mai multe ori device-urile noi aparute, pentru a cunoaste detaliile ascunse la interiorul acestora.

Cei de la Apple, chiar daca vor prezenta specificatiile procesorului si cat de rapid este acesta fata de cel de pe versiunile mai vechi si chiar daca vor incerca sa compare comportamentul unui nou device lansat cu un device al concurentei de exemplu, acestia nu vor da si anumite informatii despre capacitatea bateriei sau alte amanunte importante si ele, pentru utilizatorul final.

Ca si modelele anterioare de iPhone, noul iPhone 6s prezinta in detaliu “obsesia” mai veche a celor de la Apple, pentru controlul total al fiecarui aspect ce defineste smartphone-ul. “Apple este despre lucruri mici. Culoarea suruburilor Pentalobe din partea de jos a carcasei se potriveste cu insasi culoarea carcasei. Oh, Apple”, exclama oarecum tendentios cei de la iFixit.

Daca vorbim despre modulele hardware principale de la interior, putem constata ca noul iPhone este intr-adevar mai mic decat modelul anterior. In loc de o baterie cu capacitatea de 1810 mAh, putem observa prezenta uneia de 1715 mAh. Dar de ce?

In ciuda faptului ca noul device este putin mai greu si mai lat, se pare ca cei de la Apple au facut un compromis, prin reducerea marimii acumulatorului pentru acomodarea noului “Taptic Engine”, care se pare ca ocupa ceva mai mult spatiu. Cealalta componenta principala diferita la prima vedere, este  noul display ce suporta tehnologia 3D Touch.

Cei de la Apple au adaugat un intreg nou layer pe display-ul in sine, pentru a-l face sensibil la presiunea aplicata. Noii senzori de capacitate au fost instalati in backlight-ul display-ului iar cablurile care pleaca in si dinspre display-ul respectiv, sunt mai putine la numar decat pe modelul anterior.

Cei de la iFixit au putut observa si design-ul complet diferit al LCD plate-ului. Noul senzor al camerei nu prezinta componente diferite, cel putin din punct de vedere vizual.

Trecand la partea de chipset si memorie, iPhone 6s este “motorizat” de catre un chip Apple A9 (APL0898 Soc), acompaniat de memorie de la Samsung, de tip DDR4. Pentru conectivitate, avem un modem Qualcomm MDM9635M LTE Cat.7 si un modul wifi Universal Scientific Industrial 33900043.

Pentru stocarea interna, exista memorii flash de tip NAND construite de catre cei de la Toshiba, in capacitati de 16GB. Referitor la carcasa, asa cum probabil stiti deja, aceasta este construita din noua serie de aluminiu 7000, un metal mult mai rezistent la indoire decat cel folosit la modelele anterioare.

0 Shares
You May Also Like