Cum se foloseste Schemma.org in Ecommerce?

0 Shares
0
0
0

De ce am ales sa vorbim despre Ecommerce? Pentru ca sunt mai mult de `17000 de magazine online.  In categoria Ecommerce intra si nisele precum turismul, agregatoarele, biletele, anunturile si serviciile.

Pentru fiecare dintre aceste nise se pot adauga mai multe mark-up-uri. Tinand cont de faptul ca sunt foarte multe in acest articol nu le vom discuta pe toate. Pentru a afla mai multe informatii intrati pe optimizare SEO Brasov.

Pe langa faptul ca cele mai multe magazine online nu folosesc Schema, acelea care o au deja implementata au erori si nu apar in Google sau nu folosesc Schema la potentialul ei real.

Cele mai multe magazine au numai un singur tip de schema si anume cel pentru produse. Pentru acest tip de schema din nefericire nu se fructifica si AggregateRating care afiseaza in Google stelutele pentru evaluare.

Tot din informatii primite de la magazinele care sunt analizate in GPEC am putut observa ca sunt si magazine care utilizeaza Schema pentru Spam si unele dintre ele sunt chiar nume recunoscute din nisa lor. Pentru acest lucru ar trebui depunctate.

Sunt doua motive principale din care se face Spam utilzand Schema. In primul rand pentru ca este destul de usor de implementat ratingul pe categorii, si acesta sa fie afisat insearch. In mod real niciun client nu ofera ratinguri la o categorie din site ci doar la un produs.

Nu este necesar sa asteptati sa primiti ratinguri de la clienti pentru ca aveti posibilitatea de a le pune exact asa cum vreti.

Cum se poate combate spamul? In mod  foarte simplu pentru ca orice tip de spam poate fi raportat la Google. Este indicat sa raportati Spamul deoarece stelutele pentru rating atrag mai multe click-uri din search.

In cazul in care sunteti pe pozitia 2 in cautari si site-ul de pe pozitia 4 face Spam utilizand Schema atunci puteti sa pierdeti traficul si implicit sa va scada vanzarile. Spamul poate sa genereze penalizari algoritmice sau manuale si dupa ce se detecteaza problema, Schema nu va mai aparea in rezultate iar site-ul va avea ceva probleme.

Sunt mai multe proprietati in schema care pot avea valori in numar limitat. De exemplu pentru produsele puse la vanzare se va utiliza Offer si acesta are doar trei valori: in stoc, in afara stocului si precomanda.

Se pot declara aceste valori in doua moduri unul mai putin specific si unul foarte specific care va fi de altfel si mult mai bine inteles de motoare. Varianta din urma este mult mai buna si se declara utilizand link href.

Fiecare tip existant in Schema are o serie de proprietati. Pentru produse exista mai multe proprietati si doar cateva sunt obligatorii. Schema Aggregate Rating include notele date de clienti pentru un anumit produs si face si media intre ele pe care o va afisa in rezultatele din cautari.

Nu se utilizeaza si pentru categorii. Desi se intalneste si la categorii nu exista un anumit tip de rating pentru o categorie. Se pot implementa insa pentru tot magazinul si vor fi percepute ca testimoniale oferite de clienti pentru experienta traita in magazin.

0 Shares
You May Also Like