Câte tipuri de ceasuri de mână pentru bărbați există?

0 Shares
0
0
0

Spre deosebire de femei, bărbații nu au la dispoziție o gamă deosebit de extinsă de accesorii, prin urmare ceasul de mâna va deveni expresia principală a propriei lor personalități. Cele mai apreciate ceasuri din toate timpurile sunt cele simple, versatile, sofisticate și clasice, însă este imperativ să știți cum să asortați ceasul achiziționat la ținuta vestimentară.

Stilul de ceas pe care veți alege să îl purtați trebuie să se potrivească cu formalitatea ținutei vestimentare. Există o mare varietate de tipuri de ceasuri și fiecare ceas are un nivel diferit de formalitate, precum și puterea de a influența o ținută vestimentară. Pentru a asorta ceasul la ținuta vestimentară este important să vă dați seama dacă ceasul în sine deține un design formal.

Evoluțiile recente înregistrate de tehnologie le-au permis ceasornicarilor să creeze adevărate gadgeturi ingenioase, cu mult peste ceasurile simple. Cu ajutorul ceasurilor gadget, puteți efectua apeluri, vă puteți urmări coordonatele GPS sau vă puteți verifica calendarul. Pe lângă ceasurile gadget exclusive, s-ar putea spune că există șase categorii de ceasuri de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să vă achiziționați un ceas care să se potrivească perfect ținutelor vestimentare:

Ceasuri formale. Un ceas cu cadran alb simplu, cu o curea neagră din piele și lipsit de complicații este cât se poate de formal. Un  astfel de ceas formal indică ora, minutele, secundele și, eventual, data.

Ceasuri de scafandru. Numite și ceasuri de scufundări, aceste ceasuri sunt casual. Contrar filmelor cu James Bond care poartă un ceas de scafandru la costum, în general acest tip de ceas nu se poartă la costum.

Ceasuri casual. Nu este tocmai un ceas formal, dar poate fi destul de elegant, mai ales dacă aparține unor branduri superioare. Un astfel de model de ceas casual elegant este și ceas Zeppelin ATLANTIC 8466-3 Automatic. Ceasurile casual elegante sunt durabile și sunt fabricate din materiale de înaltă calitate. Pot afișa ora, minutele, secundele, data sau vă pot permite să folosiți funcția de cronometru.

Ceasuri sport. Ceasurile sport pot fi purtate cu mare succes la ținutele casual, mai ales dacă sunteți adepți ai stilului vestimentar athleisure, care îmbină stilul sport cu stilul casual. Și ceasurile sport sunt deosebit de durabile, fiind fabricate din materiale compozite din plastic de înaltă calitate.

Un ceas sport îndeplinește mai multe funcții, inclusiv busolă, odometru, altimetru, tehnologie GPS, monitoare de puls și o serie de alte funcții necesare pentru cei care au un stil activ de viață.

Ceasuri pilot. Cu un design simplu al cadranului și cu un diametru destul de mare – adesea peste 50 mm – aceste modele de ceasuri, numite și ceasuri de aviator, sunt precise și ușor de citit. Purtate inițial peste jacheta pilotului, acestea au un cadran mare care poate fi acționat chiar și atunci când purtați mănuși.

În cele din urmă, ceasurile military sunt printre cele mai vechi ceasuri. În timpul Primului Război Mondial, ceasul era folosit de infanteriști pentru a-și sincroniza perfect fiecare mișcare.

Ceasurile militare sunt ceasuri versatile și deosebit de rezistente pentru cei care au un stil de viață sau un serviciu foarte activ. Designul simplu îmbunătățește lizibilitatea cifrelor. De obicei, ceasurile army au un cadran de dimensiune moderată, de culoare neagră, cu cifre albe sau verzi.

0 Shares
You May Also Like