Cum realizam o hidroizolatie?

0 Shares
0
0
0

Hidroizolatiile reprezinta in ultimii ani componentele esentiale ale sistemelor de protectie destinate caselor noastre si reprezinta materiale din ce in ce mai cautate pe piata de profil. Practic, orice firma de constructii cauta sa ofere aceste sisteme de protectie datorita multiplelor avantaje pe care nimeni nu le poate contesta.

Care sunt avantajele hidroizolatiilor? Specialistii de la orice firma de constructii iti vor spune ca aceste materiale sunt cu adevarat indispensabile oricarei cladiri de locuit si nu numai.

Hidroizolatiile se intalnesc sau mai bine spus ar trebui sa se intalneasca la majoritatea constructiilor deoarece acestea au rolul de a proteja constructiile pe intreaga lor durata de viata.

Hidroizolatiile pot fi de mai multe tipuri si sunt ordonate pe categorii in functie de elementul structural pe care urmeaza sa-l hidroizolam. Astfel, vom intalni hidroizolatii lichide sau amestecuri de pudra si lichide, hidroizolatii sub forma de carton bitumat sau chiar hidroizolatii sub forma unor membrane autoadezive cu aplicare la rece.

Acestea din urma sunt pe baza de bitum insa un bitum modificat polimeric cu rezistenta si elasticitate mult sporite. Fiecare dintre aceste hidroizolatii sunt menite sa fie folosite in cazuri particulare, hidroizolarea realizandu-se fie prin aplicarea in regie proprie fie apeland la o firma de constructii specializata.

O astfel de firma este www.avangart.org, o companie specializata atat in domeniul hidroizolatiilor cat si in alte arii ale vastului domeniu al constructiilor.

Hidroizolatiile din ultimii ani au inceput sa fie mai performante iar acest lucru se poate vedea atat in performantele produsului cat si in modul de aplicare.

Vom deosebi asadar, hidroizolatii cu aplicare lichida polimerice care vor prezenta avantajul aplicarii fara rosturi, rezultatul final constand intr-o membrana cauciucata, elastica, prin care apa nu va putea gasi o bresa sa patrunda. Aceste tipuri de membrane sunt unele dintre cele mai cunoscute si de asemenea unele dintre cele mai accesibile, rezultatul final insa fiind cu adevarat spectaculos.

Problema cea mai mare se pune in cazul punerii in opera a materialelor, deoarece acest tip de aplicare necesita cunostinte specializate pe care doar adevaratii profesionisti le detin si pun in aplicare.

Este de retinut faptul ca hidroizolatiile sunt destinate atat mediului civil cat si mediului industrial si ca orice element de constructii isi poate gasi tipul potrivit de hidroizolare. Astfel vom gasi pe piata de profil hidroizolatii pentru pereti, fundatii, subsoluri sau demisoluri, si chiar acoperisuri, despre care stim deja ca sunt unele dintre elementele de constructii ce permit infiltrarea apei din ce in ce mai mult.

Indiferent de materialele de conctructii utilizate este necesar sa alegem si cel mai potrivit material pentru hidroizolarea acestora, atat la nivel de element de constructie cat si ca o cladire pe ansamblu.

De aceea este la fel de important sa stim ce fel de hidroizolatie ne este necesara, astfel incat constructiile noastre sa poata dainui in timp indiferent de apa care erodeaza solul, de precipitatii sau de acumularile de apa. In acest fel constructiile vor fi nu doar estetice de-a lungul vremii ci se vor comporta si foarte bine, servind scopului pentru care au fost proiectate.

0 Shares
You May Also Like