Ce trebuie să știi despre PPC marketing? Are afacerea ta nevoie de acest instrument?

0 Shares
0
0
0

În prezent, majoritatea afacerilor globale se desfășoară în mediul online. Drept urmare, marketingul PPC a devenit una dintre cele mai bune modalități prin care un site de comerț electronic poate face publicitate mărfurilor și poate atrage potențiali clienți.

De fapt, un studiu realizat recent sugerează că 79% dintre toate agențiile de marketing chestionate consideră că PPC este deosebit de benefic pentru afaceri. Mai precis, PPC este o structură de marketing pe internet în care un agent de publicitate cumpără vizite pe site.

Reclamele PPC pot fi publicate pe site-urile de rețele sociale, precum și pe motoarele de căutare. Mai multe rețele PPC funcționează ca o gazdă. Cele mai comune sunt Google și Bing, dar cu toate acestea, tarifele unor astfel de reclame variază de la gazdă la gazdă.

Importanța marketingului PPC

Reclamele Pay-Per-Click sunt cruciale, deoarece atrag utilizatorii finali să viziteze site-ul web al agentului de publicitate și să cumpere marfă. Este un proces plătit prin care agențiile de marketing și deținătorii de afaceri asigură mai mult trafic pe site.

Conform studiilor de specialitate, 62% dintre agențiile de marketing la nivel mondial au spus că intenționează să mărească bugetul PPC în anii următori.

Un alt studiu a arătat că 49% dintre utilizatori au declarat că dau clic pe anunțuri text, 16% sunt atrași de anunțurile video și 31% de anunțurile pentru cumpărături. Prin urmare, marketingul PPC poate fi o necesitate de bază pentru orice site de afaceri sau de comerț electronic.

Ce trebuie să știți despre PPC marketing?

Pentru a executa un marketing PPC adecvat, este necesar să cunoașteți mai multe informații despre PPC marketing și despre cum anume funcționează acest proces.

Platforme PPC. Platformele PPC sunt gazdele care gestionează prezența reclamelor PPC. Unele platforme de top de anunțuri plătite de pe piață sunt Microsoft Ads și Google Ads.

Ambele platforme sunt recunoscute pentru că oferă rezultate remarcabile în cazul reclamelor PPC. Google Ads are o legătură cu mai multe companii, de aceea multe agenții de marketing jonglează cu PPC Google Ads, în timp ce Microsoft are un număr enorm de utilizatori de pe desktop.

Structura contului. Specialiștii în marketing PPC proiectează campanii ținând cont de toate aspectele cruciale, inclusiv subcategorii și cuvinte cheie. Subcategoriile sunt cunoscute și ca grupuri de anunțuri și se ocupă de variația temei de care este interesat un client care dorește o reclamă PPC.

Cuvintele cheie sunt versiuni mai specifice ale grupurilor de anunțuri care sunt realizate în funcție de interogările probabile ale utilizatorilor finali. Specialiștii PPC creează diferite cuvinte cheie în funcție de relevanța conținutului publicitar. Cuvintele cheie negative sunt, de asemenea, adăugate unui anumit cuvânt cheie. De exemplu, cuvântul cheie specific ar fi telefon mobil, iar cuvântul cheie negativ ar fi telefon mobil ieftin.

Într-un final, este important să știți și despre copiile de reclame. Acestea pot fi de diferite tipuri atunci când vine vorba de marketing PPC. Pentru a asigura un marketing de succes, un designer de reclame trebuie să urmeze normele Google sau ale oricărei alte gazde atunci când scrie conținutul reclamelor.

Google a stabilit o limită de caractere pentru titluri și rânduri descriptive care pot fi scrise pe copia publicitară. În plus, există dimensiuni specifice pentru anunțurile de imagine și pentru reclamele cu listare de produse pe care designerul de reclame trebuie să le respecte pentru a încărca corect imagini în motoarele de căutare.

0 Shares
You May Also Like