Ce sa faci ca sa ai o durata de viata a bateriei mai mare

0 Shares
0
0
0

Ideea de inlocuire baterie iPhone a devenit tot mai populara in randul utilizatorilor de astfel de dispozitive si motivul este evident. Oamenii s-au saturat ca bateriile lor sa se descarce rapid iar iPhone pare ca nu vrea sa isi ajute utilizatorii sa scape de acest disconfort. Este deranjant sa tot cari dupa tine un powerbank sau chiar mai multe pentru ca bateria de pe telefonul tau se descarca rapid motiv pentru care iti dam cateva idei despre ce anume ar trebui sa faci pentru a obtine o solutie eficienta pe termen lung.

Functia de vibrare consuma si ea baterie

Aceasta functie se poate traduce in termeni liberi ca o risipa de energie si de curent pentru ca desi telefonul are componente de ultima generatie atat hardware cat si software, functia de vibratie este veche. In cazul in care nu ai desfacut niciodata un telefon, functia este posibila datorita prezentei unui mic motoras in dispozitivul mobil, un motor care consuma o mare cantitate de energie pentru ca telefonul sa vibreze.

Incarcarea telefonului in mod necorespunzator iti poate strica bateria

Odata cu aparitia pe piata a primelor tipuri de telefoane mobile specialistii sfatuiau utilizatorii sa goleasca toata bateria si sa incarce telefonul de la 0 pana la 100%. Sunt multi dintre utilizatori care inca mai folosesc aceste sfaturi si rezultatul poate sa fie dezastruos pentru bateria ta daca faci asa. Cand pui telefonul la incarcat un curent constant ar putea intra in baterie pana cand ea ajunge la 70% si din momentul acesta incarcatorul va adapta voltajul la nivelul de energie care deja exista in interior. Mai exact pe masuta ce telefonul tau se incarca si curentul isi micsoreaza intensitatea.

Specialistii iti recomanda sa faci mai multe incarcari scurte decat sa faci incarcari pana la 100%. De fapt studiile arata si ca bateria se strica cu maxim 70% in numai 300 de incarcari pana la valoarea de 100%.

Ai grija cu aplicatia Facebook

Daca esti la fel ca toti ceilalti utilizatori atunci ai cu siguranta si aplicatia pentru Facebook instalata pe telefon. Asta inseamna desigur si ca bateria de la telefonul tau se descarca mult mai repede. Testele arata si ca bateria din acelasi telefon a tinut cu 20% mai mult dupa ce a fost dezinstalata aplicatia pentru Facebook. De asemenea, sunt multe aplicatii care functioneaza cu 15% mai repede dupa ce se dezinstaleaza aplicatiile Facebook sau Facebook Messenger.

Regleaza-ti corespunzator luminozitatea ecranului

Toti stim ca minim o persoana, nu neaparat tu, care tine luminozitatea la 100%. Studiile specialistilor arata ca lucrul acesta scade durata de viata pentru baterie cu pana la jumatate si cifrele exacte variaza tinand cont de marca, de model si de alte astfel de detalii tehnice. Pentru ca tu sa vezi foarte bine este recomandat sa ai grija ca luminozitatea sa fie mai mica. Vei descoperi ca este deranjant pentru ochii tai sa te uiti tot timpul la un ecran foarte luminos. Pune luminozitatea la 70% sau chiar mai mica in functie de ecran.

0 Shares
You May Also Like