Apple ii depaseste pe cei de la Xiaomi, in India

0 Shares
0
0
0

Noile date furnizate de catre International Data Corporation (IDC), incepand cu trimestrul patru al anului 2015, releva faptul ca Apple a depasit compania Xiaomi, pe piata indiana a smartphone-urilor, in ceea ce priveste unitatile vandute.

Pe de alta parte, Samsung, a continuat sa fie producatorul de top din punct de vedere al vanzarilor, in India, urmat indeaproape de catre Micromax, Lenovo (si Motorola), Intex si Lava. Cauti piese iPhone 6? Intra cu incredere pe MagazinGsm.ro!

Potrivit IDC si a rapoartelor lunare ale acestei institutii, cele mai importante 30 de orase din India, inglobeaza peste 51% din piata totala a smartphone-urilor din aceasta tara. De exemplu, New Delhi a fost orasul cu cea mai mare cerere generata, urma de Mumbai.

IDC a detaliat faptul ca cele mai importante 5 orase din India, asigura un procentaj de 60% sau mai mare, din totalul vanzarilor de smartphone din India. Producatorul de top  inclus in rapoartele IDC, era Samsung, in ultimul trimestru al anului 2015.

Cei de la Micromax s-au pozitionat pe locul 2, tot in aceeasi perioada, cu mai bine de 14.7 puncte procentuale din marketshare-ul total. Lenovo si Motorola combinate, au ocupat a treia pozitie, cu 10.1 procente si au fost considerate companiile cu cel mai bun “value for money” (valoare pentru bani) al produselor acestora.

Modelele ce s-au remarcat in aceasta privinta au fost Lenovo K3 Note, Lenovo Vibe P1m si Motorola Moto G(Gen 3).

Intex si Lava s-au clasat pe ce-a de-a 4-a pozitie si repectiv pe ce-a de-a 5-a. Intex a avut un share de 8.2 % in timp ce Lava, unul de doar 7.1 procente. Una dintre cele mai mari surprize a constituit-o faptul ca Apple i-a depasit in sfarsit pe cei de la Xiaomi, cu un market share de 4.6 %, iar diferenta a fost destul de importanta, Xiaomi avand doar 3.5 puncte procentuale din share.

Apple a dominat in aceasta zona si piata telefoanelor de peste 300$, cu un procentaj enorm, de 42.1 puncte procentuale din market. Din punctul nostru de vedere, un factor major ce a ajutat compania Apple sa obtina astfel de rezultate, a fost de fapt reducerea preturilor pentru iPhone 5s, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cel putin pentru India.

Totusi, Lenovo combinat cu Motorola, precum si Xiaomi, au capatat si ei un market share destul de ridicat in aceste orase importante, datorita pozitionarii foarte bune a acestor producatori, ca branduri de calitate ridicata.

Cei de la IDC au evidentiat si faptul ca o anumita crestere a “appeal-ului” si a penetrarii smartphone-urilor in orasele mai mici, din al 2-lea si al 3-lea esalon, este de asteptat sa atraga o portiune importanta a pietei de smartphone-uri din India, in viitorul apropiat. In momentul de fata, orasele din top 25 (din esalonul 2 si 3), atrag aproximativ 21.3 puncte procentuale, din piata indiana a smartphone-urilor. Majoritatea cererilor din aceste orase, este pentru modelele 3G. Totusi, prin cresterea disponibilitatii device-urilor 4G si a acoperirii retelelor 4G de catre AirTel sau Vodafone de exemplu, va creste si cererea pentru smartphone-urile 4G.

0 Shares
You May Also Like