Pc-uri second hand ieftine vs. scumpe

0 Shares
0
0
0

Pentru un pc caruia i s-a acordat un buget de 500 de dolari, producatorii au un avantaj clar: prin comandarea unor componente de tip bulk, pot asigura un control direct asupra lantului de productie, pot cumpara componentele la un pret mai mic decat o poate face o persoana anume, cumparand online diferite componente.

Daca vrei laptop second hand, gasesti cea mai buna oferta pe DiablosComputer.ro.

Pe de alta parte, acestia trebuie sa plateasca asamblarea sau sa asambleze singuri aceste componente, asigurandu-si in acelasi timp o marja de profit. Per total, rezultatele nu sunt unele rele.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca un astfel de pc (mai ales daca are o placa video integrata – onboard) nu poate face fata cu succes la ultimele aparitii in materie de jocuri, aceastea vor sacada daca sunt jucate pe detalii ridicate, in unele nici macar nu veti putea intra pentru ca nu aveti ram-ul video necesar, iar in altele nu veti putea juca nici macar cu detaliile setate la low (cea mai joasa setare).

Totusi, chiar daca performantele grafice nu sunt unele de top in cazul unui astfel de pc, acesta poate fi folosit cu succes pentru activitati de tip office (prelucrarea de fisiere Word sau Excel), poate lucra destul de lejer cu Photoshop-ul de exemplu, iar browsing-ul si vizionarea de filme pe internet, va avea aceeasi fluenta ca si in cazul folosirii unui pc high-end.

In general, placile video integrate de pe placile de baza ale acestor tipuri de pc-uri (noi sau second hand) au capabilitati hardware native de a decoda in MPEG-2 si H.264, asa ca vizionarea filmelor hd si full hd, nu va constitui o problema.

Puteti folosi si display-uri multiple daca doriti acest lucru (mai multe monitoare care afiseaza imaginea). In ciuda performantelor modeste pentru un calculator de maxim 500 de dolari, un astfel de pc are avantajul ca poate fi asamblat in carcase foarte mici, poate fi carat foarte usor in calatorii si nu este un mare consumator de electricitate.

Sistemele high end, unele dintre acestea avand mai multe placi video in sli sau crossfire, fie ca sunt de la Nvidia sau de la Amd, pot consuma peste 1000 de w de la priza, in astfel de configuratii. Un calculator de buget, de maxim 500 de dolari, nu va consuma mai mult de 100-120w.

Pc-ul scump (second hand sau nou).

Un pc sau un laptop cu componente mai performante si deci mai scumpe, va costa in jur de 1000 de dolari sau peste.
Alegand componente de peste 1000 de dolari, ne asiguram ca avem un pc care poate rula chiar si ultimele jocuri aparute la detalii rezonabile (in general inalte) fara scaderi masive de cadre pe secunda si fara blocari.

De asemenea, acest pc va fi in general mai rapid si in task-urile de zi cu zi sau daca lucrati cu prelucrarea de fisiere media.

Totusi, consumul de curent va fi unul ceva mai mare decat in cazul unui pc ieftin, iar pentru functionarea corecta si in siguranta a acestuia, trebuie cumparata si o sursa de calitate (de firma) care sa livreze watt-ii necesari si sa aiba voltaje stabile.

0 Shares
You May Also Like