Utilităţile unei macarale de ridicat rigips

0 Shares
0
0
0

Dacă trebuie să realizaţi un tavan din rigips, nu ezitați să închiriați o macara. Merită cu mult preţul de închiriere și este de departe cea mai bună modalitate de a ridica un plafon fără niciun fel de probleme. Un astfel de instrument vă va ușura cu mult munca.

Macaralele pentru gips-carton se împart în trei părți și se încadrează ușor într-o mașină de dimensiuni medii. După ce îl reasamblați, eliberați dispozitivul de prindere de pe roată și rotiți-l în sus și în jos de câteva ori pentru a vă asigura că funcționează fără probleme.

Apoi blocați liftul și ridicați un capăt al foii de gips-carton până la cârligul de susținere – terminați cu partea în jos. Acum ridicați celălalt capăt al foii în sus și glisați-l pe al doilea cârlig așa cum se arată. Ridicați încet și ușor – manipularea bruscă sau sacadată poate afecta marginea din față a gips-cartului de pe cârlig.

Ridicați placa astfel încât să fie orizontală și blocați-o. Apoi rotiți liftul în poziția aproximativă. Ascensoarele sunt stabile și manevrabile, astfel încât să puteți regla fin amplasamentul atunci când ridicați gips-carton. Apoi apucați-l strâns. Este posibil să trebuiască să vă urcaţi pe o scară pentru a împinge placa în poziție. Introduceți cel puțin opt șuruburi înainte de a coborî liftul.

Un ascensor funcționează la fel de bine pe foile de perete superioare ca și pe tavan. După încărcarea gips-cartonului, împingeți macaraua pe perete, poziționați foaia, înclinați marginea superioară de perete și rotiți-o bine pe tavan.

Rulați bitul decupat în jurul cutiei electrice sau al cutiei de lumină. Este cel mai rapid și mai frumos mod de a da găuri.

Decupajele pentru lumini și prize sunt mult mai rapide și mai ușor de realizat cu gips-carton la locul lor, economisind astfel dificultățile de a lua foaia în jos și de a o tăia în cazul în care o gaură tăiată nu prea se potrivește. Utilizați un instrument special de decupare cu un bit de gips-carton, disponibil la hardware și la centrele de acasă.

Mai întâi, asigurați-vă că împingeți firele electrice cu cel puțin un centimetru înapoi în cutii, în afara drumului de decupare. Apoi, măsurați și marcați punctele centrale aproximative ale cutiilor electrice de pe gips-carton, înainte de ao pune.

Puneți foaia în sus și puneți doar suficient șuruburi pentru ao ține în poziție, păstrând șuruburile la cel puțin 12 inci de decupaj. Apoi trageți instrumentul de decupare a gips-cartonului prin semnul central și rulați-l până la margine până când bitul lovește partea laterală a cutiei.

Ușurați vârful în sus și peste margine spre exteriorul cutiei sau cutiei și tăiați încet în sens invers acelor de ceasornic în jurul acesteia, așa cum se arată. Conduceți șuruburile din apropiere după terminarea decupajului.

Când trebuie să țineți o piesă în poziție fără ridicare, presetați o jumătate de duzină de cuie de gips-carton în jurul marginilor la locația grinzilor sau a știfturilor înainte de a ridica foaia. Ridicați-l, susțineți-l strâns de grinzile tavanului cu o mână și cu capul (un burete sub pălărie ajută), apoi introduceți unghiile pentru a ține piesa în poziție. Fixați-l cu șuruburi.

Acestea fiind spuse,  o macara pentru rigips, este foarte bună, întrucât oferă posiblitatea  fixării precise a plăcilor. Dacă aţi dori un sfat din partea mea, vă recomand o macara de ridicat placi rigips Gude, pentru o calitate sporită.

0 Shares
You May Also Like