Propolisul, un remediu natural perfect!

0 Shares
0
0
0

Natura, în măreția sa, ne-a oferit de fiecare dată o mână de ajutor pentru a ne remedia, trata sau ameliora anumite afecțiuni. Printre acestea se află și propolisul, acel ”scut” cu care albinele își apără stupul, și care are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Unguentul cu propolis nu trebuie să-ți lipsească

Fiecare dintre noi avem în casă un dulăpior sau măcar un sertar rezervat medicamentelor sau remediilor naturiste. Printre acestea, la loc de cinste trebuie să se afle și unguentul cu propolis, considerat un remediu natural perfect, mai ales dacă vrei să îți ajuți organismul în lupta împotriva microbilor, ceea ce înseamnă de fapt întărirea sistemului imunitar.

Puternice efecte antifungice și antibacteriene

În urma analizării propolisului, s-a observat că este bogat în flavonoide. Prin urmare, are puternice efecte antibacteriene, antifungice și antioxidante. Dar, pentru a afla mai multe despre efectele benefice ale propolisului, pe scurt ce-i drept, citește cu atenție rândurile următoare.

Un sistem imunitar puternic

În aceste vremuri, suntem mai conștienți ca niciodată de importanța unui sistem imunitar puternic. De aceea, dacă vrei să-ți ajuți organismul să facă dață cu brio provocărilor la care este supus, folosește-te de propolis deoarece acesta stimulează producerea de anticorpi.

Prin urmare, nu doar că vei fi mai bine protejat împotriva răcelilor, gripelor sau virozelor, dar este foarte eficient și pentru a remedia probleme precum enterocolite, sinuzită, gastrită, infecții urinare, herpes, micoze, paraziților intestinali sau chiar și acneei.

La ce ajută unguentul cu propolis

Beneficiile unguentelor cu propolis sunt numeroase, pentru că avem de a face cu produse naturale, care nu produc și alte neplăceri. Remedierea cu succes a afecțiunilor cutanate este principalul său efect, iar unguentul cu propolis se dovedește a fi foarte eficient în caz de arsuri, eczema, chiar și psoriazis sau herpes.

De asemenea, dacă printre neplăcerile cu care te confrunți se mai află și hemoroizii, negii sau chiar ulcer varicos, este la fel de eficient.

Indicat pentru tenul gras, sensibil sau cu iritații

Dacă te numeri printre persoanele care au un ten gras, sensibil, sau cu iritații, folosește unguent sau cremă pe bază de propolis și vei observa imediat o îmbunătățire a situației.

Discută cu un medic dermatolog despre afecțiunile tale cutanate și vezi care sunt și recomandările lui în acest sens. De asemenea, dacă problema cu care te confrunți nu este chiar atât de gravă, poți apela cu încredere la farmacii sau la magazinele unde se comercializează produse naturiste, pentru a achiziționa un unguent de bună calitate.

Cum se face aplicarea unguentului?

Avem de a face cu un produs natural, care pentru a avea efectele dorite, trebuie aplicat pe zona afectată, de câteva ori pe zi. Rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

Precauții în administrare

De regulă, unguentul cu propolis este destul de bine suportat de către organism și nu sunt înregistrate reacții adverse. Poate fi folosit de către toți membrii familiei, cu condiția să nu sufere de o alergie la propolis. În acest caz, produsul nu le este recomandat.

Dacă nu știi dacă suferi de o astfel de alergie, dar nici nu vrei să riști inutil, discută cu medicul specialist pentru a vedea ce analiză poți face pentru a vedea dacă putem vorbi de o sensibilitate la propolis sau nu. De asemenea, există o metodă prin care poți să îți dai seama și singur dacă avem de a face cu așa ceva.

Ai nevoie de tinctură de propolis, din care aplici o picătură pe antebraț. Urmărește cu atenție ce se întâmplă în minutele următoare. Dacă observi o înroșire a pielii, cu regret, unguentul pe bază de propolis nu este pentru tine.

 

0 Shares
You May Also Like