Istoria Craciunului si a brazilor de Craciun

0 Shares
0
0
0

Cand a aparut sarbatoarea Craciunului si care este istoria Craciunului? Craciunul este sarbatoarea care reuneste familii si elimina starile de anxietate si tristete.

Este timpul plin de distractie al anului cand banalitatile obisnuite ale vietii par a fi o faza trecatoare si  preferati sa va detasati de tot si sa va ocupati de ornamentele vesele de pom de Craciun, de cadouri si de curcan.

Istoria Craciunului : cand a inceput?

Toate aceste lucruri distractive si stranii, pentru cei care sunt curiosi, prezinta si cateva intrebari. Te face sa te intrebi cum a aparut acest minunat festival si cand a inceput sa fie consemnata istoria Craciunului. Cand a inceput? A fost intotdeauna asa? Daca nu, cat de diferit a fost?

Iata cateva raspunsuri la aceste intrebari obositoare care iti ajuta creierul sa inteleaga aceasta minunata sarbatoare pe care o iubesti. Va recomandam sa va cumparati un brad artificial de Craciun si sa cititi legende sub el.

Pentru a incepe, sa incepem cu versiunea de poveste pe care o spun de obicei  bunicii nepotilor; cu mult timp in urma, acum 2000 de ani pentru a fi mai precisi, a existat o fata draguta numita Maria. Maria  se ruga mereu si, intr-o zi, cand a sezut langa patul ei din lemn si s-a rugat, un strain a aparut si a stat inaintea ei. Maria, desigur, a fost speriata, dar strainul i-a spus sa nu se teama.

Strainul era ingerul Gabriel si a purtat un mesaj pentru ea. Ingerul i-a spus ca va avea un fiu. Ingerul Gabriel s-a dus, de asemenea, la o alta persoana in acea seara, ingerul s-a dus la un barbat pe nume Iosif, la rugat pe Iosif sa aibe grija de Maria. Maria i-a dat nastere lui Iisus intr-un loc numit Betleem pe 25 decembrie, in aceeasi zi in care sarbatorim Craciunul.

Istoria Craciunului : Craciunul o arma de marketing?

In lumea antica, iarna era un moment foarte crud, oamenii o urau. Sfarsitul iernii a insemnat sfarsitul tuturor nenorocirilor si problemelor. Deci, sfarsitul iernii a fost sarbatorit in intreaga lume; Mesopotamienii au avut festivalul Zagmuth, romanii saturnalia si scandinavii au sarbatorit Yule.

Aceste festivaluri au fost foarte populare. In timpul etapelor de inceput ale crestinismului, Biserica a realizat ca, avand Craciunul in decembrie, a fost singurul mod in care putea fi imbratisat in mod popular de toata lumea si a desfiintat ceilalti zei pagani.

Probabil ca va descurajeaza sa va uitati la Craciun ca pe un tertip de marketing, dar nasterea lui Hristos este extrem de controversata, pentru unii cercetatori au afirmat ca era prea frig, in acele regiuni, pentru orice activitate pastorala, sa nu mai vorbim de nasterea unui copil.

Craciunul in aceasta perioada a fost sarbatorit intr-un mod foarte dezorganizat si haotic. Aceste fapte fac parte integranta din istoria Craciunului, fie ca ne place sau nu.

Istoria Craciunului

Craciunul a fost  interzis!

In anul 1645, Craciunul a fost interzis de Oliver Chromewell si puritanii sai din Anglia si toate coloniile britanice. Ei au promis sa elibereze Anglia de starea de decadenta si sa interzica Craciunul, acest aspect facand parte din reforma. Oamenii au fost chiar amendati pentru sarbatorirea Craciunului.

Cu toate acestea, interdictia nu a ramas mult timp, Charles al doilea a venit la putere, si cu ea a adus Craciunul inapoi. A fost din nou interzis in Boston (1659-1681), cand separatistii englezi au venit la putere. Aceste date fac parte integranta din istoria Craciunului, o istorie extrem de lunga si plina de evenimente multiple.

0 Shares
You May Also Like