Tu stii cum sa alegi un picamar?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intrebi pe cineva daca stie ce sunt acelea ciocane demolatoare, cu siguranta se poate sa nu aiba habar ce inseamna un ciocan demolator, insa in momentul in care aud despre picamere, fiecare stie ce este o astfel de unealta si ce intrebuintari are.

Ei bine, pentru cei care nu stiu, un picamer este unul si acelasi lucru cu un ciocan demolator. Aceste picamare sunt scule electrice profesionale folosite pe santier pentru a sparge diferite ziduri sau pentru a perfora anumite suprafete groase si dure.

Cu siguranta, in momentul in care ai cele mai performante scule electrice profesionale, atunci iti vei putea indeplini obiectivele mult mai rapid, iar calitatea lucrarilor va fi una superioara.

Pe piata au aparut o multime de producatori de scule electrice, insa nu toate aceste firme produc unelte de calitate superioara. In momentul in care te gandesti ca vrei sa iti echipezi firma cu astfel de scule, cel mai bine ar fi sa cumperi cele mai performante unelte pentru ca acestea sunt de o calitate superioara si in mod evident vor functiona mai mult timp.

Si daca tot am adus in discutie ciocanele demolatoare, in continuare iti voi da cateva informatii despre acestea, pentru ca in cazul in care te duci personal sa achizitionezi aceasta unealta si nu trimiti un mester de la firma sa le cumpere, sa ai cateva idei despre picamare.

In primul rand trebuie sa stii ca aceste scule electrice se pot alimenta fie pe baza de acumulator, fie direct de la sursa de energie electrica ( acestea fiind picamerele cu fir). Daca ai o lucrare complexa, in acest caz cu siguranta ai nevoie de un picamer cu fir, insa in cazul in care lucrarea este una simpla, atunci poti sa folosesti si picamerul cu acumulator.

De asemenea este foarte important sa ai cunostinte si despre tipul de percutie si despre mandrina ciocanului demolator pentru ca toate aceste unelte folosesc sistemul de percutie. Acest sistem de percutie poate sa fie ori cu tehnologie mecanica, ori cu tehnologie pneumatica.

Este foarte important sa cunosti acest amanunt in momentul in care te deplasezi la magazinul de specialitate pentru achizitionarea unei astfel de scule electrice pentru ca in functie de sistemul de percutie avut de unealta vei putea sti ce materiale vei putea gauri fara a intampina probleme.

De asemenea este foarte important sa cunosti si functiile ciocanului demolator, pentru ca este si util dar si fiabil sa poti beneficia de: maner secundar, atenuator pentru vibratii, maner soft grip, variator de percutii, oprire automata, fixare variabila pentru dalta, intrerupator care are acces rapid si deblocare pe functie, mandrina rapida.

Folosirea unui picamar in mod evident este foarte avantajoasa pentru ca te ajuta sa spargi absolut orice zid fara prea mare efort, insa marele dezavantaj pe care il au aceste unelte este faptul ca sunt extrem de zgomotoase.

Din acest motiv, in momentul in care folosesti un astfel de echipament, trebuie sa ai tot timpul urechile acoperite cu casti speciale pentru ca in caz contrar, vei putea avea probleme cu auzul.

Deci, in concluzie eu iti recomand sa iti cumperi pentru firma ta doar scule electrice profesionale, si vei

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like