Sfaturi utile pentru pietre pretioase si diamante

0 Shares
0
0
0

Se presupune ca cea mai curata si mai stralucitoare piatra dintre toate pietrele din lume ar trebui sa fie si cea mai durabila este diamantul. Aceste calitati fac un inel de diamant simbolul perfect al angajamentului.

Ce determina valoarea unui diamant?

Cele patru calitati, care sunt taietura, puritatea, culoarea si greutatea care determina pretul pentru diamante.

CUT-ul (cel mai important factor) – Taierea mai mult decat orice alta calitate, determina focul si luminozitatea unui diamant. Pentru a obtine un maxim luciu si stralucire, taietorul de diamant trebuie sa sculpteze fiecare fateta si unghi intr-un mod geometric exact intre ele. Cumpara inele de safire si diamante pe Royal Diamante.

De exemplu, intr-un diamant clasic rotund taiat, cincizeci si sapte sau cincizeci si opt de fatete trebuie sa fie aliniate precis. Un magazin de bijuterii cu reputatie foloseste numai cele mai bune si mai experimentate diamante din lume pentru a se asigura ca toate diamantele sunt sculptate pentru a optimiza stralucirea.

Sculptura este cel mai important factor, pentru ca ofera stralucire si foc la piatra; Cand cumparati o piatra bruta, sculptorul trebuie sa gaseasca o modalitate de a optimiza valoarea pietrei sculptand piatra bruta la minim si, uneori, in afara unghiurilor si proportiilor ideale.

Sculptura ideala este ceea ce permite penetrarea luminii in piatra de partea superioara, reflectand si refractand lumina sub forma de culori de curcubeu numita foc “a pietrei.

Pentru a determina puritatea unui diamant se considera masura, locatia, natura culorii si numarul de “incluziuni” interne sau neregularitatile suprafetei exterioare.

Incluziunile sunt semne naturale, cum ar fi pete, bule sau linii prinse intr-o piatra cand in stare de carbon a cristalizat cu milioane de ani in urma. Aceste semne fac ca fiecare piatra sa fie unica, deoarece nu exista doua diamante cu aceleasi incluziuni in acelasi loc.

Cand incluziunile nu interfereaza semnificativ cu trecerea luminii prin piatra, ele nu afecteaza frumusetea ei. Cu toate acestea, cu cat mai putine incluziuni pe care le are un diamant, cu atat va avea mai multa valoare.

Conform regulilor Comisiei Federale de Comert a Statelor Unite, un diamant poate fi numit pur numai atunci cand defectele sale nu sunt vizibile de un ochi antrenat sub o marire de 10 grade si o lumina buna.

Institutul American de Gemologie (GIA) a creat un sistem de analiza a calitatii, care este cel mai folosit pentru clasificarea pietrelor pretioase in lume. Puritatea este clasificata in functie de pozitia sa relativa pe o scara de la pur la defect.

Clasificarea claritatii vine de la litera “I” (imperfecta) la literele “FLAWLESS” (pura). Un bun luminos trebuie sa aiba o claritate superioara VS2 “, (incluziune foarte usoara). Aceasta va fi considerata ca o bijuterie exceptional de curata cu incluziuni care nu pot fi percepute cu ochii.

Diamond face parte din grupul de pietre pretioase si este numit pentru duritatea sa si numele sau vine de la „Adamas“, ceea ce inseamna invincibil greaca si sugereaza triumful si perpetuarea iubirii. Nu exista duritate comparabila; din acest motiv este cu adevarat nepieritor.

Duritatea diamantului este diferita in diferitele fete ale cristalului. In aceasta se afla posibilitatea de a sculpta diamant cu diamant.

Luminozitatea, foarte intensa, serveste ca o caracteristica diferentiala in ceea ce priveste imitatiile.

Defectele optice sunt extraordinar de favorabile in diamant; din acest motiv el este considerat rege al pietrelor.

0 Shares
You May Also Like