Sfaturi utile compresoare

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vorbim despre compresoare curent, sunt unele lucruri ce trebuie sa fie mentionate. Intr-o masura mai mica, unele compresoare sunt evaluate in Fetele cubice reale pe minut (ACFM).

Totusi, altele sunt evaluate in metri cubi pe minut (CFM). Utilizarea CFM pentru a evalua un compresor este incorect deoarece reprezinta un debit care este independent de o referinta de presiune. adica 20 CFM la 60 PSI.

Compresoare cu suruburi comprimate: utilizati compresia cu deplasare pozitiva prin potrivirea a doua suruburi elicoidale care, atunci cand sunt intoarse, conduc aerul intr-o camera, a carui volum este scazut pe masura ce suruburile se rotesc.

Compresoare cu balamale: utilizati un rotor cu fanta cu dispunere variata a lamei pentru a ghida aerul intr-o camera si pentru a comprima volumul. Acest tip de compresor ofera un volum fix de aer la presiuni ridicate.

Deplasare dinamica

Compresoarele cu aer comprimat dinamic includ compresoarele centrifuge si compresoarele axiale. In aceste tipuri, o componenta rotativa transmite energia cinetica aerului, care in cele din urma se transforma in energie de presiune. Acestea utilizeaza forta centrifuga generata de un rotor de rotatie pentru a accelera si apoi a deceta aerul capturat, care il presurizeaza.

Racire

Datorita incalzirii adiabatice, compresoarele de aer necesita o metoda de eliminare a caldurii reziduale. In general, aceasta este o forma de racire a aerului sau a apei, desi unele compresoare (in special rotative) pot fi racite cu ulei (care este la randul sau racit cu aer sau apa) Schimbarile atmosferice sunt, de asemenea, luate in considerare in timpul racirii compresoarelor.

Tipul de racire este determinat prin luarea in considerare a factorilor cum ar fi temperatura de admisie, temperatura ambianta, puterea compresorului si zona de aplicare. Nu exista un singur tip de compresor care sa poata fi utilizat pentru orice aplicatie.

Aplicatii

Compresoarele de aer au multe utilizari, printre care: furnizarea de aer curat de inalta presiune pentru umplerea cilindrilor de gaz, furnizarea aerului curat cu presiune moderata la un scafandru aflat sub suprafata, furnizarea de aer curat cu presiune moderata pentru conducerea unor supape de ventilatie pneumatice HVAC , furnizand o cantitate mare de aer de presiune moderata pentru a actiona unelte pneumatice, cum ar fi ciocanele, umplerea rezervoarelor de aer sub presiune (HPA), pentru umplerea anvelopelor si producerea de volume mari de aer cu presiune moderata pentru procese industriale la scara larga ca oxidare pentru sistemele de epurare a cocsului de petrol sau a cimentului pentru fabrici de ciment).

Majoritatea compresoarelor de aer sunt  cu piston, cu rotatie sau surub rotativ. Compresoarele centrifuge sunt obisnuite in aplicatii foarte mari, in timp ce compresoarele de aer rotative cu surub, scroll si compresoare de aer sunt favorizate pentru aplicatii mai mici, portabile.

Exista doua tipuri principale de pompe de aer comprimat: injectie cu ulei si fara ulei. Sistemul fara ulei are mai multa dezvoltare tehnica, dar este mai scump, mai tare si dureaza mai putin timp decat pompele lubrifiate cu ulei. Sistemul fara ulei ofera, de asemenea, aer de o calitate mai buna.

0 Shares
You May Also Like