Plante care infloresc in ianuarie

0 Shares
0
0
0

Cand vine luna ianuarie, vorbim despre frig, dar cine a spus ca acesta este un impediment pentru a te bucura de flori? Ne putem bucura de ele doar primavara? Oamenii tind sa creada ca in lunile de iarna, precum ianuarie, plantele nu infloresc, dar dimpotriva, exista o mare varietate de flori cu care sa decorezi si sa dai viata casei tale in lunile de iarna.

In articolul urmator iti aratam cinci tipuri de plante foarte usor de ingrijit si care se adapteaza perfect anotimpurilor in care predomina frigul.

5 plante perfecte pentru anotimpurile de iarna

  • Streptocarpus

Este o planta care este formata din petale mov care iti vor decora perfect casa in aceasta perioada a anului. In plus, sunt foarte rezistente, rezistand chiar si acele perioade ale anului in care predomina gerul. De asemenea, sunt capabile sa reziste la temperaturi mai stabile, supravietuind in interiorul caselor.

Aceasta floare are nevoie de o buna expunere la soare, dar este important sa nu o loveasca direct. De asemenea, este foarte important sa controlam de cate ori o udam. Pentru a indeplini aceasta functie, planta trebuie scufundata in apa de aproximativ 2 ori pe saptamana in timpul sezonului de vara si o data la 10 zile iarna.

  • Westringia

Westringia este un arbust originar din Australia, perfect pentru acele locuri in care exista lumina solara completa. Este foarte usor de ingrijit, deoarece trebuie sa-l uzi doar de doua sau trei ori pe saptamana in timpul verii si o data sau de doua ori in restul anului. Poti oricand alege un serviciu de livrare flori Iasi si adopta un arbore de acest gen!

  • Bergenia (numita si hortensie de iarna)

Aceasta floare este compusa din frunze mari de culoare verde inchis vizibile pe tot parcursul anului. Apar in luna ianuarie, cand incep sa creasca florile roz cu o forma foarte caracteristica si frumoasa.

La fel ca si precedentul, ingrijirea sa este foarte simpla. Se gaseste in zonele de semi-umbra, dar trebuie sa tinem cont ca este o planta care nu tolereaza deloc seceta, de aceea este esential sa o udam corect. In raport cu temperatura, nu este o problema. Este pregatita sa reziste perfect la temperaturi scazute, astfel incat poate fi amplasata in afara locuintei fara nici o problema.

  • Izvorul leucos

Este o floare care apare in lunile reci si este cunoscuta in mod obisnuit sub numele de “fulg de zapada”. Pentru ca acesta sa infloreasca corespunzator, trebuie sa fie amplasata, ca si precedenta, in conditii de semiumbra sau cu o cantitate mare de umbra. Cu cat este mai putin soare, cu atat mai bine. Este foarte important sa menti un nivel constant de umiditate in solul unde este plantat.

  • Crizantema

Crizantemele sunt capabile sa infloreasca chiar si in perioadele cele mai reci daca le ingrijim corespunzator si adaugam ingrasamant cel putin o data la fiecare 15 zile. Este foarte important sa le asezi departe de curent si in locuri unde pamantul este umed. De asemenea, daca unele dintre florile acesteia sunt ofilite, cel mai bine este sa le indepartezi, pentru a preveni ofilirea celorlalte.

Pe scurt, aminteste-ti ca nu este necesar sa astepti primavara pentru a te putea bucura de frumusetea florilor si ca nu este niciodata un moment rau pentru a adauga culoare casei tale, chiar si in sezonul cel mai rece din an.

0 Shares
You May Also Like