Mediul este plin de lucruri minunate, interesante si uneori, lucruri surprinzatoare; dar este si afectat de actiunile omului iar aici ne referim la poluare in primul rand. Din fericire, folosind doar pungi biodegradabile si compostabile, dar si diferite alte tipuri de ambalabe biodegradabile, contribuim la reducerea poluarii, pentru salvarea mediului inconjurator.
Si pentru ca am adus deja de cateva ori in discutie mediul, iata cateva informatii interesante despre acesta.
1: Vacile „distrug” mediul inconjurator. Fiecare vaca poate elibera intre 200 si 400 de kilograme de gaz metan prin balegar, in fiecare an. Aceste niveluri sunt foarte mari si sunt de douazeci de ori mai puternice decat gazul cu dioxid de carbon.
2: In jur de 10 milioane de copaci sunt taiati in fiecare an pentru a face hartie igienica. In 2015 erau peste 3,04 trilioane de copaci in 2015. Din pacate, 27.000 dintre ei sunt taiati zilnic pentru hartie igienica, ceea ce inseamna ca aproximativ 9,8 milioane de copaci sunt taiati in fiecare an pentru ca noi sa avem hartie igienica.
3. Hartia din copaci poate fi reciclata de 6 ori. Hartia provine din copaci si poate fi reciclata de maximum sase ori, dupa care, fibrele sale devin prea slabe pentru a se tine impreuna. Inseamna ca, daca reciclarea zilnica a revistei sau ziarului popular al oricarei tari ar fi reciclata, ar putea salva aproximativ 75.000 de copaci.
4. Pamantul are aproximativ 1 milion de ani, cu peste 1 milion de specii disparute. Pamantul are un milion de ani, ceea ce inseamna ca unele specii au venit cu altele disparute in acel timp. In principal din cauza activitatii umane, cum ar fi pentru distrugerea habitatelor de animale, dezvoltarea oamenilor, braconajul ilegal si vanatoarea; astfel ca peste un milion de specii s-au stins cu alte mii in pragul disparitiei.
5. Ciupercile joaca un rol extrem de vital in mediu. Ciupercile fac aproape totul in gestionarea mediului. Acestea digereaza mineralele din formatiunile de roci, consuma deversari de combustibili fosili si chiar radiaza un mediu, de exemplu radiatia dezastrului din accidentele nucleare de la Cernobal.
6. Greutatea combinata a furnicilor de pe planeta le face mai grele decat toate fiintele umane. Lumea se mandreste cu peste 7 miliarde de oameni, in timp ce numarul furnicilor este de 100 de trilioane.
7. Sticla nu se descompune usor si este catalogata drept unul dintre materialele de lunga durata fabricate de om. Ochelarii sunt peste tot si ii folosim in viata noastra de zi cu zi la fel ca materialele plastice. Cu toate acestea, o sticla de sticla poate dura pana la 1 milion de ani pentru a se descompune in mediu. Aceasta inseamna ca un pahar fabricat si folosit acum 5000 de ani poate fi inca prezent in mediu.
8. Plasticul nici nu se descompune usor. Sacii de plastic dureaza pana la o mie de ani pentru a se descompune. Atunci cand sunt aruncati in apa, ei la fel ca diferite alte ambalaje contribuie la moartea a mii de animale marine, sa nu mai vorbim de poluarea din plastic si contaminarea apei si a solului.
9. Mediul inconjurator are de castigat datorita utilizarii materialelor biodegradabile de catre oameni. Acestea se descompun mult mai rapid in mediu, nu elimina substante toxice, si nu este poluat aerul in timpul utilizarii lor. Daca am folosi cu totii doar produse biodegradabile si compostabile, mediul nostru incojurator ar fi mult mai bun.
10. Reciclarea unei sticle de sticla economiseste suficienta energie pentru a alimenta un bec normal pentru o perioada de patru ore. Desi sticla, asa cum am mentionat deja, nu se descompune usor, reciclarea ar putea fi mai benefica pentru mediu. Reciclarea unei sticle de sticla nu numai ca economiseste energie, dar energia economisita poate alimenta si un bec normal timp de aproximativ patru ore.