Materiale de construcții – Șuruburi și dibluri

0 Shares
0
0
0

Atunci când efectuezi o gamă largă de lucrări de reparații și construcții, este imposibil de făcut fără utilizarea diferitelor elemente de fixare. Scopul lor funcțional poate fi complet diferit, variind de la fixarea plăcilor cu cuie, până la instalarea unei ancore care poate rezista la sarcini crescute. Aceste materiale de construcții pot fi cumpărate din magazinul online proactiv.ro.

Unul dintre elementele importante ale acestui grup sunt elementele de fixare din metal. Acestea sunt prezentate într-o mare varietate de forme, dimensiuni și scopuri (aproximativ 10 grupuri), și anume, șuruburi autofiletante, dibluri, echipamente de ancorare, dispozitive de fixare metrice și perforate, cuie, rigging, ventilație, instalații sanitare și elemente de fixare electrice. 

O nișă specială a elementelor de fixare, este ocupată de  șuruburile autofiletante pentru gips-carton, panouri de apă, universale, pentru fixarea materialelor de acoperiș, fixarea panourilor sandwich, schele de conectare.  Pentru toate acestea se folosesc dibluri de fațadă, distanțiere, speciale pentru structuri goale și plăci de gips carton. 

Tehnica de ancorare este, de  asemenea, reprezentată destul de diferit: ancore cu piuliță și șurub, pană, ancore chimice pentru fixare critică și baze goale. Există o mulțime de elemente de fixare și toate tipurile sunt de obicei necesare în construcții. Șuruburile autofiletante, diblurile, cuiele, niturile, ancorele nu reprezintă o listă completă a acestor tipuri de materiale. Fiabilitatea întregii structuri asamblate depinde de fiabilitatea acestor elemente. 

Șuruburi și dibluri pentru construcții

Diblurile sunt elemente de fixare formate dintr-un diblu din plastic și un șurub metalic. Acestea sunt utilizate pentru a conecta părți ale structurilor, la o bază solidă. Cu ajutorul diblurilor, conexiunea se realizează rapid și eficient și, dacă este necesar, poate fi demontată la fel de rapid. Principalele caracteristici ale diblului sunt diametrul exterior al diblului și lungimea acestuia, adică lungimea părții scufundate în perete. De exemplu, dacă marcarea șurubului indică 6×40, aceasta înseamnă că diametrul său exterior este de 6 mm, iar lungimea sa este de 40 mm.

Dibluri – materiale și domenii de utilizare

Materialul pentru realizarea diblului este de obicei plastic: nailon, polietilenă sau polipropilenă. Uneori, pentru construcții pot fi utilizate dibluri metalice subțiri. Cuiele diblurilor sunt fabricate, de regulă, din metal cu acoperire zincată ca strat anticoroziv.

Diblul 6×40 este cel mai des folosit în construcții și reparații. Se numește adesea dop de fixare rapidă. Este o pereche de fixare formată dintr-un dop din polipropilenă prevăzut cu cârlige de ancorare împerecheate și un cui din aliaj metalic cu o tăietură cu șurub și se utilizează pentru structuri din lemn, benzi PCV, panouri din plastic etc.

Diblurile sunt utilizate atât pentru conectarea structurilor grele, cât și pentru fixarea nedemontabilă a profilelor, inclusiv a metalelor și a materialelor din foi subțiri de piatră, cărămidă și beton. Diblurile crează conexiuni puternice, fiabile și durabile. Atunci când este necesar să se efectueze rapid și fiabil prin instalarea oricărei părți structurale, un diblu vine în ajutor. Acest tip de element de fixare pentru construcții a devenit cel mai popular, și acest lucru se datorează în primul rând vitezei de instalare și capacității de a rezista la sarcini semnificative. Servește în principal pentru montarea diverselor materiale și structuri pe suprafețe de cărămidă și beton, adică într-o bază solidă.  

 

0 Shares
You May Also Like