Masina de spalat noua versus masina second-hand?

0 Shares
0
0
0

Un lucru nou achizitionat este un bun prilej de bucurie pentru toata lumea. Este un moment caracterizat de entuziasm si nerabdare si tocmai de aceea uneori pierdem din vedere anumiti factori ce ar putea influenta parcursul ulterior al evenimentelor. La o masina de spalat exista doua mari probleme ce se aduc in discutie, din care ulterior, cu ramificatiile de rigoare, isi fac aparitia celelalte.

Astfel, reducand problema la forma cea mai simpla ajungem sa ne intrebam ce anume vom alege: o masina de spalat noua, sau una second hand?

Fiecare dintre cele doua isi prezinta deopotriva atat avantajele, cat si dezavantajele. In prima faza putem pleca de la o delimitare clara a pretului, care va fi vizibil mult mai mic pentru un model de masina de spalat second-hand. Cu toate acetsea insa, o masina de spalat noua, iti poate aduce beneficiile unor tehnologii de care o masina de spalat la mana a doua nu dispune.

Ca dezavantaj al masinii de spalat deja utilizate este faptul ca aceasta a trecut deja prin anumite etape de utilizare, ce pot fi contorizate chiar in ani. In acesti ani nivelul de uzura poate sa fi fost foarte ridicat, astfel incat sa nu avem certitudinea ca masina de spalat va mai functiona in aceeasi parametri de calitate si la noii proprietari. Pe langa aceasta, exista intotdeauna riscul ca anumite maini, ale unor mesteri mai mult sau mai putin priceputi sa fi intervenit in structura masinii de spalat, putand sau nu lasa dovezi concludente ale trecerii lor pe acolo.

Pe cealalta parte o masina de spalat noua ofera din plin termenii garantiei, iar in acest fel putem avea certitudinea ca orice defect ar aparea, acesta survine ca urmare a uzurii normale a produsului in propria casa si nicidecum ca urmare a catorva ani de repetitivitate a ciclurilor de spalare. Poate parea tentant sa iti achizitionezi o masina de spalat rufe doar in baza unui pret mult sub cel al pietei la momentul actual. In mod cert insa, toti factorii enumerati anterior sunt bine de luat in seama, pentru a nu fi nevoiti sa vizitam un service in vederea reparatiilor necesare.

O masina de spalat noua ne poate asigura o performanta superioara din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, deoarece se stie ca un produs nou are mai multe sanse de a face ceea ce este proiectat sa faca, fara a exista un risc atat de ridicat in ceea ce priveste deteriorarea.

Asadar, sfatul nostru este sa va ganditi cat mai bine atunci cand intervine necesitatea luarii unei decizii in ceea ce priveste achizitionarea unei masini de spalat. Pe de o parte sunt pretul si posibilitatea ca masina de spalat sa fi fost exploatata si intretinuta in celemai bune conditii, iar de cealalta parte sunt aduse in discutie argumente ca tehnologia, garantia si probabilitatea ca defectiunile sa apara mai tarziu.

Exista insa un numitor comun, si anume faptul ca niciodata nu vom sti cu siguranta momentul in care vom apela le serviciile unor specialisti in repararea acestor masini de spalat. Iar pentru aceasta, specialistii de la e-wash.ro va stau la dispozitie indiferent daca masina de spalat este noua si in garantie sau este una second-hand.

0 Shares
You May Also Like