LG G4 – design si hardware

0 Shares
0
0
0

lgg4-design-si-hardware
Pentru multe persoane in ziua de astazi, cumpararea unui device electronic (nu neaparat un smartphone) poate fi o alegere emotionala, mai degraba decat una logica, informata, bazata pe review-uri tehnice, realizate de catre specialisti. Daca iti doresti huse LG, intre pe MagazinGsm.ro.

De aceea, design-ul si materialele de constructie din care sunt concepute noile telefoane mobile, reprezinta o mare parte din decizia consumatorului, de a cumpara un model sau altul.

In timp ce design-ul lui LG G4 poate fi considerat unul premium (tindand cont de folosirea pielii si a metalului in constructie), acesta este si destul de atractiv si ma refer aici la consumatorii tineri, care il apreciaza la fel de mult ca si celelalte categorii de consumatori.

Acest lucru se datoreaza si faptului ca cei de la LG au ales sa introduca un display curbat pe acest model. LG a folosit pentru prima data aceasta tehnologie in 2013, o data cu lansarea modelului LG G Flex, cel de 6 inch, care a fost mai mult un fel de concept la acea vreme, fiind disponibil in cantitati limitate.

Totusi, curbura display-ului lui LG G4 este ceva mai subtila, iar acesta nu se flexeaza, ca in cazul display-ului lui G Flex, in primul rand din cauza faptului ca display-ul este construit pe tehnologia IPS si nu Oled. Chiar si daca s-ar fi putut curba, probabil ca display-ul ar fi costat de 2 ori mai mult, iar device-ul nu ar fi fost luat in calcul de prea multe persoane, din cauza pretului.

Snapdragon 808.
LG a facut o alegere interesanta pentru SoC-ul acestui model de smartphone. Au renuntat la implementarea SoC-ului Snapdragon 810, cunoscut ca avand probleme grave cu supraincalzirea si au decis sa inlocuiasa acest SoC (teoretic mai performant) cu Snapdragon 810, unul mult mai stabil din acest punct de vedere.

Snapdragon 808 este construit pe acelasi proces de 20nm ca si 810, dar renunta la cele 2 core-uri (mari consumatoare de putere) de tip Cortex A57, in asa fel incat 808 va consuma mai putina energie electrica si se va incalzi mai putin.

Cu toate astea, Snapdragon 810 are si alte caracteristici in minus fata de 810, iar una dintre cele mai importante este GPU-ul (acceleratorul grafic). In timp ce Qualcomm nu a dat prea multe detalii despre specificatiile procesorului grafic, cu siguranta ca GPU-ul Adreno 418, introdus in acest SoC, este mai putin performant decat Adreno 430, prezent pe Snapdragon 810.

De asemenea, se pare ca Snapdragon 808 sacrifica ceva latime de banda, ceea ce ne confirma o performanta ceva mai mica a gpu-ului Adreno 418, in comparatie cu 430. Cu toate astea, LG G4 se misca foarte bine in jocurile 3D, acolo unde LG G3 avea ceva probleme, avand rezolutia nativa (a display-ului) prea mare pentru cat putea duce procesorul grafic. LG G4 se descurca foarte bine in benchmark-urile 3D, aproape egaland performantele lui Samsung Galaxy S6 sau iPhone 6, ceea ce este un lucru bun. Conform testelor, LG G4 are un GPU cu 31% mai performant, decat cel prezent pe LG G3.

0 Shares
You May Also Like