De ce a decis Samsung sa renunte la Galaxy Note 7

0 Shares
0
0
0

De ce a decis Samsung sa renunte la Galaxy Note 7
In momentul in care au inceput sa apara problemele cu Galaxy Note 7, compania din Coreea de Sud, a suferit o criza de imagine, fara precedent in istorie. Te intereseaza reparatii Samsung pentru smartphone? Intra pe Service-Gsm.ro.

Unele dintre aceste device-uri au inceput sa explodeze la propriu, in mod spontan. Compania Samsung a declarat in urma verificarilor amanuntite, ca aceste probleme au aparut din cauza unor parteneri 3rd party, care au produs unele din bateriile introduse pe aceste modele de Galaxy Note 7.

La bateriile produse chiar de catre cei de la Samsung, nu au aparut astfel de probleme si orice au incercat sa faca tehnicienii companiei pentru a le face sa explodeze, nu s-a reusit acest lucru.

Samsung, care a anuntat in acelasi timp ca va retrage toate aceste device-uri de pe piata, a decis ca poate vinde in continuare doar acele device-uri care nu folosesc bateriile de la producatorul respectiv.

Aceasta solutie nu a functionat insa, decat pe termen foarte scurt. Unele rapoarte dezvaluiau faptul ca si unele dintre aceste device-uri puteau exploda, daca bateriile erau supuse unui stres prelungit (daca erau uitate la incarcat de exemplu).

Ca o consecinta directa a acestui lucru, compania Samsung a decis in final sa retraga absolut toate unitatile de Galaxy Note 7 prezente pe piata, in magazine sau direct de la cumparatori de acasa, daca acestia au apucat sa le achizitioneze intre timp. In acelasi timp, Samsung a anuntat ca nu va mai acorda garantie, in cazul in care diferiti utilizatori ar fi tentati sa cumpere aceste device-uri din alta parte, adica de la magazinele care nu s-au conformat cererilor companiei.

Asadar, Samsung a decis in final sa “omoare” din fasa gama Note 7, pierzand la aceasta afacere mai bine de 10 miliarde de dolari. Nici pana in momentul de fata nu se cunoaste exact ce cauza exact explozia acestor smartphone-uri, nici macar nu stim cu siguranta daca specialistii de la Samsung cunosc acest lucru.

Strategia Samsung de a nu da mai multe informatii in acest sens, le-a adus pierderi si critici si mai mari, din partea fanilor si a utilizatorilor din toata lumea, dar si din partea publicatiilor de profil, care se ocupa cu domeniul smartphone.

De asemenea, in acelasi timp cei de la Samsung s-au mai confruntat cu probleme de siguranta si la alte device-uri de data aceasta electro-casnice, ca de exemplu la unele game de masini de spalat sau diferite produse de aparatura electrocasnica pentru bucatarie.

Revenind la Note 7, cei de la Samsung au primit pana acum peste 97 de rapoarte despre supraincalzirea bateriilor pe Note 7, asta numai in Statele Unite, 26 dintre aceste rapoarte aratand ca telefoanele chiar au luat foc in timpul incarcarii, potrivit unor informatii postate de catre United States Consumer Product Safety Comission. Cu aceasta miscare, Samsung aminteste de intamplarea celor de la Tylenol din anii ’80, o intamplare asemanatoare, care este in ziua de astazi un studiu de caz pentru scolile de business.

0 Shares
You May Also Like