Instrumente de dezvoltare a aplicatiilor mobile pe mai multe platforme

0 Shares
0
0
0

Daca esti in cautarea unor instrumente pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile, dat fiind ca aceasta piata este in continua schimbare, iata cateva dintre instrumentele care iti pot fi de folos si caracteristicile sale. Aminteste-ti ca aplicatiile mobile sunt la mare cautare in toate domeniile esentiale sau nu ale vietii si adapteaza-ti ideile de dezvoltare pornind de la aceasta idee.

Xamarin

Xamarin este instrumentul preferat de dezvoltare a aplicatiilor mobile pentru aplicatiile native. Reutilizeaza straturile logice de afaceri si accesul la date pe platforme. Este utilizat pe scara larga pentru a crea aplicatii pentru dezvoltarea de aplicatii iOS, Windows si Android.

Caracteristici: este un cadru mono care permite comunicarea cu API-ul dispozitivelor mobil, Xamarin Component Store include controale UI, biblioteci multi-platforma si biblioteci terte, tinde sa produca mai putine bug-uri si astfel ofera timp mai rapid pentru piata, permite indexarea aplicatiilor si Deep Linking, specificul platformei permite consumul de functionalitati disponibile numai pe anumite platforme.

Appcelerator

Appcelerator permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii cu mai putine linii de cod. Acest instrument de dezvoltare a aplicatiilor accepta iOS, Android, Windows si aplicatii HTML5 bazate pe browser.

Caracteristici: imbunatateste viteza de dezvoltare a aplicatiilor mobile, limite mai mari de capacitate in cloud, permite crearea de aplicatii mobile pentru toate sistemele de operare acceptate, implementare virtuala privata sau locala, construita pe standarde deschise si acces complet la sistemul de operare mobil subiacent, suport pentru implementari globale multiregionale

PhoneGap

PhoneGap este un cadru de dezvoltare a aplicatiilor mobile Open Source gratuit. Se incadreaza in categoria dezvoltarii de aplicatii pe mai multe platforme. Poate fi folosit pentru dezvoltarea unei singure aplicatii care functioneaza pe toate dispozitivele mobile.

Caracteristici: functioneaza eficient pe JavaScript, HTML5 si CSS3, se poate integra cu diverse biblioteci pentru a imbunatati dezvoltarea aplicatiilor, permite dezvoltarea diverselor aplicatii mobile cu timp si eforturi mai mici, ajuta dezvoltatorii sa extinda functionalitatea aplicatiei cu ajutorul arhitecturii plug-in, instrument robust pentru construirea de aplicatii fara niciun set special de abilitati

Ionic

Ionic este cadrul de dezvoltare a aplicatiilor mobile HTML5. Este utilizat pe scara larga pentru dezvoltarea de aplicatii mobile hibride. Este un instrument util pentru a crea aplicatii mobile folosind tehnologii web precum CSS, HTML5 si SASS. Caracteristici: Ionic Framework este un proiect 100% gratuit si open source, poti crea aplicatii web progresive si mobile native pentru fiecare magazin de aplicatii importante, ofera instrumente si servicii excelente pentru a crea aplicatii extrem de interactive, permite dezvoltatorului web sa creeze aplicatii pentru toate magazinele majore de aplicatii cu o singura baza de cod, acesta vine cu multe componente CSS si componente JavaScript pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile, Ionic emuleaza liniile directoare ale interfetei de utilizare a aplicatiei native si foloseste SDK-uri native.

Inainte de a instala una dintre aceste aplicatii pe un telefon mobil Samsung sau pe orice alt dispozitiv, sfatul nostru este sa analizezi ce optiuni iti ofera astfel incat sa poti sa obtii cele mai bune rezultate in urma utilizarii aplicatiei. Sunt mai multe aplicatii cu functii similare pe care le poti instala si care iti vor aduce beneficii.

 

0 Shares
You May Also Like