Greseli ale managementului intr-un depozit

0 Shares
0
0
0

Indiferent despre ce tip de depozit discutam, si despre ce tip de produse se gasesc in depozitul respectiv, gestionarea eficienta a acestuia este mai mult decat esentiala pentru a fi livrate toate produsele din stoc, in cel mai scurt timp, si cat mai eficient posibil spre clienti.

In cazul celor care se ocupa de coordonarea depozitelor, insa se confrunta cu anumite probleme in ceea ce priveste operatiunile de ambalare si livrare, sau chiar si spatiul disponibil este o problema, acest articol va fi unul ideal pentru ei.

O prima greseala a celor care conduc astfel de depozite, este reprezentata de Managementul Bulk din depozitul de ambalare. Aici trebuie sa mentionam faptul ca ambalajele voluminoase vor aglomera depozitul si vor incetini foarte mult livrarea produselor.

In aceasta situatie, folosirea sistemelor de ambalare gonflabile pentru umplerea golului, si ambalarea cu hartie vor fi extrem de utile, pentru ca vor ajuta la reducerea semnificativa a cerintelor de stocare, iar in acelasi timp va oferi si o protectie ideala pentru produsele aflate in transit.

Utilizarea in numar excesiv a cutiilor din plastic sau a unor lazi din plastic ori navete poate sa reprezinte deasemenea o greseala foarte mare.

Aceste lazi din plastic si navete plastic Schoellerallibert sunt extrem de eficiente intr-un depozit, numai in conditia in care ele sunt utilizate intr-un mod inteligent.

Daca navetele sau lazile din plastic vor fi lasate la intamplare prin depozit, atunci este evident faptul ca spatiul va incepe in scurt timp sa reprezinte o problema pentru toti cei care lucreaza in cadrul depozitului respectiv.

In cazul in care aceste lazi din plastic sau navete sunt asezate pe un europalet, sau sunt puse intr-un boxpalet, atunci in mod evident se va castiga destul de mutl spatiu, care va putea sa fie utilizat in cu totul si cu totul alte scopuri.

Tot in ce priveste ambalarea produselor, acolo unde este nevoie, cea mai buna solutie ar fi aceea de a se opta pentru sisteme automate de ambalare, pentru ca se va castiga si mai mult timp, iar paletii cu marfa vor fi mult mai bine ambalati.

Stocul neadecvat poate sa reprezinte o alta problema de management din cadrul unui depozit, asa ca daca sunt prea mari cheltuielile cu spatiul de depozitare din depozit, ar trebui gandita schimbarea metodei de productie. Ar fi indicat sa se evite acumularea produselor nevandute in afara orelor de varf.

Utilizarea ineficienta a spatiului este fara doar si poate o alta greseala extrem de des intalnita in cadrul unui depozit. In acest sens, trebuie folositi paletii pentru a se aranja pe ei marfa, cu scopul de a se castiga mai mult spatiu, iar rampile unde se vor aseza paletii cu marfa pentru a fi distribuiti, trebuie sa fie tot timpul pline cu paleti foarte bine ambalati.

Lipsa de pregatire a personalului poate sa fie un alt motiv real pentru care apar astfel de probleme de gestionare a unui depozit. Tocmai de aceea personalul unui depozit trebuie sa fie foarte bine pregatit, pentru ca traba sa mearga struna.

0 Shares
You May Also Like