Grecia, o destinatie de vacanta de vis

0 Shares
0
0
0

Daca te gandesti la vacanta, ai optiuni din care poti alege iar frumosul pamant elen este una dintre ele. Daca te gandesti sa alegi vacante last minute Grecia, trebuie sa tii cont de locatia in care doresti sa mergi si de optiunile pe care le ai pentru cazare, care nu sunt deloc de neglijat.

Azi o sa vorbesc despre frumoasa statiune Skala Potamia si de ce este o destinatie de vis in cazul in care o alegi pentru a-ti petrece vacanta.

Skala Potamia este localizata pe partea estica a insulei  Thassos (Chrysi Amoudia-Chrysi Akti) iar distanta pana la plaja premiata cu steag albastru pentru calitate si siguranta este de doar 200 m. Facilitatile pe care ti le ofera camerele includ uscator de par, kicineta utilata, wi-fi , aer conditionat contra cost 5 eur/zi, seif contra cost 2 eur/zi. Curatenia se efectueaza de 3 ori pe saptamana. Pe langa acestea mai ai parte de facilitatile oferite de hotel, si anume parcare, gradina proprie, acces internet.

De ce e una dintre cele mai populare destinatii din insula Thassos? Ei bine, pentru ca e inconjurata de un lant specatculos de munti impaduriti, printre care merita amintit Muntele Ipsarion, cel mai inalt de pe insula cu o altitudine de 1.204 metri deasupra nivelului marii. De asemenea iti este oferita o plaja de peste 2 km de nispip, stanci si pietricele, in caz ca vrei sa iei amintiri.

Mai multe despre Skala Potamia

Este o statiune de vara populara pe insula Thassos, dupa cum spuneam si se invecineaza cu Plaja Coasta de Aur, capatul sudic al plajei mai exact, care e situata in acest fabulos rai albastru, inconjurat de muntii gri, griul argintiu al plantatiilor de maslini si verdele proaspat al copacilor. In spatele ei poate fi observat cel mai inalt varf Ipsarion.

Plaja Coasta de Aur, impreuna cu Plaja de Aur din Skala este de aproximativ 2 km lungime, in cea mai mare parte cu nisip fin auriu si cateva segmente inguste de pietris. In trecut, aceste plaje erau separate de zone de dune de nisip si de un mic rau, dar acum constituie o plaja lunga si adanca de nisip  care reprezinta mandria Marii Egee si chiar a intregii Mari Mediterane.

Sederea in statiune permite accesul facil la toate celelalte plaje din jurul insulei, la multe obiective turistice de antichitati si descoperiri arhelogice, precum si la orasele si satele din apropiere, fiecare dintre acestea avand propriile sale atractii unice.

Skala Potamia s-a dezvoltat si a devenit un sat atractiv de litoral, dar si un loc de resedinta permanenta pentru multi greci si straini care au construit aici case atractive, folosind adesea pietre. Din ce in ce mai multe magazine si restaurante s-au deschis in fiecare an satul oferind acum facilitati si atractii locuitorilor si vizitatorilor sai chiar si in timpul lunilor de iarna.

E o statiune populara si exista o gama larga de hoteluri si camere disponibile dar aceasta popularitate inseamna tocmai faptul ca inca de foarte devreme se fac rezervi, asa ca daca te-ai convins si doresti sa iti petreci o vacanta de vis aici ar fi intelept sa iti rezervi locul din timp!

0 Shares
You May Also Like