Ghidul suprem pentru arta unghiilor

0 Shares
0
0
0

Pile de unghii sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt unul dintre cele mai importante instrumente ale profesioniștilor în unghii. Acestea par instrumente simple și mulți oameni cred în mod eronat că orice pilă de unghii poate face treaba.

Dar există câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști și să le ai în vedere atunci când utilizezi o pilă de unghii, fie că este vorba de pilirea unghiilor naturale, de acoperire sau de pila în sine. Acest ghid explică nu numai detaliile tehnice, dar recomandă și ce pilă de unghii să alegi.

Ce semnifică numerele de pe pile?

Cu siguranță ai văzut numerele pentru aproape fiecare pilă de pe piață. Dar ce înseamnă ele? Numărul se referă la cât de grosieră este granulația pe suprafața pilei de unghii sau, mai precis, la dimensiunea și numărul fiecărei granule dintr-un inch pătrat.

Cu cât granulația este mai mică, cu atât se va potrivi mai bine într-un centimetru pătrat. Dacă cele două numere sunt aceleași, cele două părți au aceeași granularitate – dacă cele două numere sunt diferite, cele două părți au o granularitate diferită. De exemplu, un fișier cu granularitate 100/100 înseamnă că ambele părți sunt egale.

Pe de altă parte, un fișier cu granulație 100/180 are granulația mai moale pe o parte decât cealaltă. Știind acest lucru, acum putem vedea clar care pilă este mai groasă și care este mai moale.

Care este semnificația formei pilei?

Forma pilei de unghii are mai multe funcții legate de tipul acesteia.

Dreaptă: o pilă de unghii dreaptă funcționează bine pentru a îndrepta pereții laterali și vârfurile unghiilor.

Ovală: Ovalul este rotunjit pe ambele părți, perfectă pentru partea inferioară a unghiei, în jurul cuticulei. De asemenea, este o pilă de unghii mai largă, astfel încât zona de unghii a pilei este mai mare.

Banană: Forma pilei cu banane este perfectă pentru utilizarea în zona cuticulei, deoarece forma este rotunjită pentru a evita liniile ascuțite și încordarea încheieturii mâinii.

Semi-lună: Semi-lună este o combinație de forme drepte și banane care permit îndreptarea lateralelor și vârfurile unghiilor cu mișcări lungi, având în același timp curbe care se potrivesc perfect cuticulei.

Pilele de unghii trebuie înlocuite?

Desigur, menținerea unor bune obiceiuri în curățarea pilelor de unghii le va prelungi durata de viață. Dar la fel ca orice alt instrument, acestea trebuie înlocuite în cele din urmă. Reține că dacă pila este contaminată cu sânge (ceea ce se întâmplă), acesta nu poate fi sterilizată și trebuie înlocuită imediat!

Nu încerca să folosești fiecare centimetru de granulație din pilă, acest lucru doar va îngreuna treaba. Trebuie să aplici mai multă presiune atunci când ai de-a face cu o pilă fără granulație sau foarte puțină. Acest lucru duce la trei probleme: plăci de unghii deteriorate, timp suplimentar pierdut și presiune suplimentară asupra mâinilor și umerilor.

Mulți din această industrie suferă de probleme cu spatele, gâtul, mâinile și brațele. Ține minte – instrumentele îți fac viața mai ușoară și lucrează pentru tine, nu împotriva ta. Asigură-te că schimbi pilele în mod regulat pentru a nu adăuga mai multă muncă și să eviți deteriorarea unghiilor naturale ale clientului.

Calitatea contează când ești profesionist

Cel mai important punct cheie este că calitatea pilelor tale profesionale contează. Nu doar ciclul de viață al acestora și frecvența curățării, ci și calitatea muncii tale, cât de ușor este să obțineți rezultatele dorite folosind ceea ce ar putea fi tehnica perfectă și, cel mai important, protejarea pilelor.

Cumpărarea instrumentelor de calitate scăzută poate fi una dintre cele mai scumpe achiziții pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like