De unde sa incepi daca te-ai decis ca vrei un caine?

0 Shares
0
0
0

Un caine in viata fiecaruia dintre noi poate fi o experienta minunata, insa e nevoie de timp si multa rabdare. Daca nu ai mai avut un caine pana acum, poate fi cam greu sa iti dai singur seama de nevoile unui catel, de tot ce are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator.

Bineinteles, vei stii ca are nevoie de hrana, dar aceasta trebuie atent aleasa, insa daca te hotarasti sa adopti un catel cea mai potrivita pentru el este Acana Puppy Large Breed. In afara de hrana, catelul tau are nevoie si de alte lucruri, pe care va trebui sa le cumperi.

Un catel poate fii la fel ca un copil. Pregatirea lucrurilor de care are nevoie iti poate lua mult timp, si oricum, pe parcurs, vei avea cateva suprize pentru ca ai uitat unele detalii. Este important sa stii la ce sa te astepti si care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont inainte sa aduci un caine acasa.

Primul pas. Fii sigur ca iti doresti asta

Sa adopti un caine e o decizie importanta. O sa iti fie companion aproximativ 10 ani de cand l-ai adus acasa. La un moment dat s-ar putea sa regreti daca nu ai analizat inainte acesta situatie.

Uite aici cateva intrebari care te vor ajuta sa iti dai seama daca este o idee buna sa adopti un caine:

Vei avea timp pentru un caine?

1. Ce vei face daca noul tau catel va dezvolta boli si va avea nevoie de ingijiri speciale?
2. Iti permiti sa intretii un caine, cu toate cheltuielile de care are nevoie?
3. E potrivita casa pentru rasa si talia cainelui pe care vrei sa il adopti?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile pe care sa ti le adresezi inainte sa aduci un catel acasa. Trebuie sa stii ca nu vei putea fi plecat de acasa mai mult de opt ore. El este un alt membru al familiei care este dependent din punct de vedere financiar de tine.

Pentru ca va fi parte a familiei tale, va avea nevoie de atentie, afectiune, vei fi nevoit sa il scoti la plimbare si sa alegi ceea ce e mai bun pentru el.

Incepe sa intelegi nevoiele cainelui tau

Inainte sa aduci cainele acasa, gandeste-te la toate lucrurile de care acesta are nevoie. Asta te va ajuta sa cumperi tot ce ai nevoie si sa fii pregatit pentru venirea lui acasa.

Du-te la un petshop si cumpara de acolo tot ce ai nevoie. Vei avea nevoie de un patut, de mancare, recipiente pentru hrana si apa, o perie, sampon pentru caini, si nu in ultimul rand, jucarii.

Dupa ce ai adus catelul acasa, du-l la veterinar. O sa primesti mai multe detalii despre ingrijiea cainelui si in acelasi timp iti va controla catelul si va primi vacinurile de care are nevoie.

Acestea sunt doar cateva idei generale despre ceea ce inseamna sa te hotarasti si sa aduci un caine acasa. Probabil unul din cele mai importante aspecte este hrana.

Este unul din elementele care il vor ajuta sa creasca si sa se dezvolte sanatos. O varianta preferata de multi detinatori de caini este Acana Puppy Large Breed.  Un caine poate fi un prieten minunat, dar trebuie sa fii sigur ca si tu vei putea fi unul la fel de bun si pentru el.

0 Shares
You May Also Like