De ce nu este indicat shared hostingul pentru WordPress?

0 Shares
0
0
0

Foarte multi dintre cei care sunt noi in WordPress, se gandesc ca cea mai buna gazduire web pentru WordPress este gazduirea partajata (gazduire comuna sau shared hosting dupa cum mai este aceasta cunoscuta), insa exista multi specialisti care sustin ca aceasta nu este totusi cea mai buna solutie.

De ce nu este impartita alegerea potrivita?

Gazduirea partajata probabil nu este optiunea potrivita pentru site-ul dvs. WordPress din mai multe motive. Cu toate ca gazduirea in comun este cu siguranta mai accesibila decat administrarea serverului, exista o capcana. Conturile sunt ieftine, deoarece sute (uneori mii) de utilizatori sunt gazduite pe acelasi server. Acest lucru conduce la probleme de functionare a site-ului de foarte multe ori.

Efectul vecinului rau in Gazduire comuna

Serverul principal, care gazduieste sute de conturi, are o cantitate fixa de memorie. Daca un site web exploateaza mai mult decat o parte echitabila din memoria disponibila, toate celelalte site-uri gazduite pe acelasi server vor avea probleme din cauza acestui “vecin rau”.

Acest lucru inseamna, in esenta, ca un site web cu probleme are potentialul de a provoca incarcarea lenta a unor mii de site-uri cu care nu are nimic in comun in afara de hosting.

Ce este mai rau este faptul ca nu numai ca memoria este impartita, la fel si latimea de banda, puterea de procesare si stocarea. Site-urile Web pe gazdele comune nu pot fi de incredere. Datorita atat restrictiilor privind resursele, cat si faptului ca mediile de gazduire partajata trebuie sa poata rula o mare varietate de aplicatii (nu numai WordPress), ele sunt adesea mult mai lente decat omologii lor de gazduire gestionati WordPress.

Ce se intampla atunci cand alegeti hosting partajat?

Trebuie sa faceti actualizari manual cu cele mai multe gazde.

Backupurile si optimizarile de viteza sunt disponibile numai prin pluginuri terta parte.

Sunt disponibile mecanisme de securitate generale, pentru securitate suplimentara, va trebui sa utilizati pluginuri de la terte parti.

Nu este disponibila nicio optimizare suplimentara a bazei de date cu gazduirea partajata.

Sunteti de obicei limitat la un anumit numar de vizite. Site-ul dvs. poate functiona offline pentru o perioada de timp daca il treceti.

Tinand cont de toate aceste aspecte, mai ales in cazul in care site-ul sau blogul dvs. chiar si aflat la inceput de drum, are un trafic mare, atunci cu siguranta este indicat sa va indretati atentia spre un server VPS, sau daca vreti si mai multe beneficii, puteti alege un server dedicat.

Pentru inceput insa, este suficient un server VPS, ceea ce inseamna ca o masina virtuala va imparti resursele unei platforme hardware cu alte masini virtuale. Optand pentru un VPS veti avea propriile resurse alocate, veti avea propriul sistem de operare care functioneaza independent (ca in cazul gazduirii dedicate), si veti putea se configurati serverul VPS dupa bunul plac.

In ceea ce priveste furnizorul, trebuie sa cautati cat mai multe informatii inainte de a face o alegere, insa recomandarea noastra este sa optati pentru un pachet de gazduire web de la Gazduire Enterprise, pentru a avea web hosting de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like