Ești iubitor de Mercedes Benz? Află lucruri interesante despre acest producător!

0 Shares
0
0
0

În lumea întreagă, Mercedes Benz este sinonim cu excelență în materie de automobile. Este deci o marcă de referință atunci când vine vorba despre performanțe exemplare și lux de prim ordin, cu norme de siguranță impecabile și referințe excepționale atunci când vine vorba despre mediu.

Pentru pasionații de mașini un lucru este să cumpere o mașină, dar un alt lucru este să aibă un model de la o marcă mai cunoscută. Marca de mașini Mercedes Benz este foarte apreciată și are mai multe modele disponibile pe piață pe care șoferii le iubesc.

Mercedes Benz – istoria mărcii

Istoria acestei mărci este destul de complexă. Începe cu inginerul german, Karl Benz. Acesta a lucrat pentru diverse companii, eșuând într-o afacere care a luat-o rapid razna, deoarece partenerul său s-a dovedit a fi de neîncredere. În 1871, o anume Bertha, logodnica lui Karl, a intrat în scenă și l-a cumpărat pe partenerul dubios cu zestrea sa. 

Afacerile s-au îmbunătățit, iar cei doi porumbei s-au căsătorit la 20 iulie 1872. Firma nu durează foarte mult, dar durează suficient pentru ca Benz să creeze un motor. Creează o nouă companie. Noua companie mergea bine, iar Benz a avut în sfârșit timp și fonduri pentru a construi o trăsură fără cai la care a atașat motorul cu un singur cilindru pe care tocmai îl proiectase.

În 1902, domnul Emil Jellinek, un dealer Daimler din sudul Franței, a înregistrat marca Mercedes, pe care a ales-o în onoarea fiicei sale, care purta acest nume. El a comandat apoi construirea primelor automobile Mercedes (Mercedes 35 CP și Mercedes Simplex). Și în timp ce Karl Benz lucra la o tricicletă cu gaz, Gottlieb Daimler construia un fel de trăsură cu motor.

La început, erau pur și simplu doi producători concurenți. Dar cum Gottlieb Daimler din Nisa era un pasionat de mașini, a participat la mai multe curse folosind numele Mercedes (prenumele fiicei sale mai mari). În această perioadă, a câștigat mai multe curse, iar marca Mercedes a devenit din ce în ce mai cunoscută.

Abia în 1900 s-a mai auzit de numele Mercedes, după moartea lui Gottlieb Daimler. Mercedes a devenit apoi oficial marca înregistrată pentru toate produsele Daimler: autobuze, autocare, vehicule comerciale ușoare și vehicule industriale.

Faimosul logo Mercedes, o stea stilizată cu trei puncte, a fost proiectat în 1909 și a devenit emblema oficială a mărcii Mercedes în 1911. În 1926, marca, care aparținea producătorului de automobile Daimler, a fuzionat cu “Benz & Co” a lui Karl Benz.

Cu toate acestea, motorul diesel nu a fost foarte popular la acea vreme, deoarece era prea zgomotos și polua prea mult. A urmat apoi întreruperea producției de automobile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a împiedicat Mercedes să comercializeze prima sa marcă.

Au fost concepute mai multe modele. Mercedes-Benz 500 K cu compresor a fost renumit pentru viteza și prețul său competitiv. Spre sfârșitul anilor 1930, au fost construite 214 automobile 170 V. Modelul 170 V era robust și simplu.

Cabriolet 300 S era un automobil de top cu motor cu 6 cilindri și cutie de viteze automată. Au existat mai multe versiuni ale acestei mașini: berlină, coupé și cabriolet, iar 13.000 au fost vândute. Cu toate acestea, a fost considerată cea mai scumpă mașină a anilor 1950.

Sute de modele Mercedes sunt disponibile pe piață, inclusiv modele precum Mercedes A-Class, Mercedes B-Class , Mercedes C-Class.

Logo-ul cu stea

Se spune că domnul Daimler i-ar fi trimis soției sale o carte poștală cu o fotografie a casei lor, în vârful căreia se află o stea. El însuși a desenat steaua, pentru a arăta că aceasta va reprezenta într-o zi triumful și influența muncii sale. 

De-a lungul anilor, când compania a fuzionat cu Benz, a fost creat în mod natural un logo care să combine cele două, cu steaua cu trei puncte în centrul unui cerc mărginit de lauri și purtând numele Mercedes și Benz. În 1933, acesta a fost înlocuit cu o singură stea cu trei vârfuri în interiorul unui cerc. Abia modificat de-a lungul deceniilor, acesta apare încă pe grilele tuturor produselor mărcii.

În 2017, marca intenționează să își creeze propria filială dedicată modelelor 100% electrice. În acest scop, a semnat un acord de cooperare în materie de dezvoltare cu Bosch, în vederea punerii pe șosele a unor mașini automate, fără șofer, la începutul anilor 2020.

Mercedes Benz – o marcă cu o experiență de renume

Marca de mașini Mercedes este una din mărcile de automobil din vârful pieței mondiale de automobile. Și asta de un secol deja. Primii pași ai mărcii datează deci de ceva vreme. 

A avut deci timp să stea să reflecteze cu privire la erorile sale, să observe concurenții săi și mai ales, să vadă care sunt clienții săi și care le sunt nevoile. Din aceste motive, Mercedes propune la ora actuală modele de mașini confortabile, foarte frumoase, dar și foarte performante, de la Mercedes SUV la modele de limuzine de lux.

Achiziționarea unui automobil Mercedes este un privilegiu pe care nu toată lumea și-l poate permite. Mercedes este o marcă de încredere datorită experienței sale. Este una dintre cele mai importante mărci din lume de peste o sută de ani. 

Datorită experienței sale, astăzi proiectează mașini care oferă un confort deosebit, arată bine și sunt performante peste tot. Așadar, atunci când cumperi un Mercedes AMG GT 63 S sau Mercedes CLS, poți fi sigur că optezi pentru o marcă care nu te va dezamăgi. De asemenea, merită menționat faptul că marca Mercedes are în palmares mai multe modele, fiecare la fel de modern ca și celălalt.

Mercedes Benz- rafinamentul și luxul modelelor pe care le propune

Pentru foarte multă lume, Mercedes este o marcă ce evocă rafinamentul și luxul. Este de asemenea, o marcă care nu își lasă concurenții indiferenți. Nu are cum. Dacă îți place luxul, este marca pe care trebuie să o alegi. 

Propune modele de mașini cu un design elegant și avangardist. Fie că alegi un model de coupé, fie că alegi un model mai sportiv sau un Mercedes SUV, cu siguranță că vei aprecia experiența trăită într-un astfel de automobil.

0 Shares
You May Also Like