De ce este iPhone sapte un telefon preferat

0 Shares
0
0
0

In septembrie 2017, Apple a anuntat iPhone 8 si iPhone 8 Plus drept succesori directi ai iPhone 7 si 7 Plus alaturi de iPhone X.

Exteriorul iPhone 7 este similar in forma si volum pentru iPhone 6 si iPhone 6S. Alaturi de culorile existente de argintiu, auriu si trandafir de aur, dispozitivul este oferit in culori noi de negru mat, lucios “jet black”,  si, pentru o perioada limitata, de culoare rosie. Culoarea “jet negru” este o nuanta neagra, finisaj negru lucios. Acesta este creat printr-un proces in mai multe etape, incepand cu o faza de anodizare pentru a face suprafata carcasei un oxid de aluminiu poros si apoi folosind o masina pentru a curata carcasa printr-un compus sub forma de pulbere, absorbita de oxid de aluminiu. Procesul este incheiat cu o “baie de particule ultrafine” pentru finisarea suplimentara; intregul proces dureaza mai putin de o ora.

iPhone 7 are o rezistenta la apa si praf IP67,  desi testele au condus la disfunctionalitati, difuzoare special distorsionate, dupa expunerea la apa. Garantia nu acopera daunele cauzate de apa la telefon. Gasiti aici inlocuire display iPhone 7.

Butonul de acasa al iPhone 7 foloseste un mecanism capacitiv de intrare mai degraba decat un buton fizic, ca si in modelele anterioare, ceea ce inseamna ca este necesar un contact direct cu pielea (sau o manusa capacitiva) pentru a opera dispozitivul. Raspunsul fizic este furnizat prin intermediul unui vibrator de tip Taptic Engine, iar butonul este, de asemenea, sensibil la presiune.

iPhone 7 pastreaza sistemul de afisare 3D Touch introdus pe iPhone 6S, oferind o intrare touchscreen sensibila la presiune.

Comparatia porturilor pe iPhone 6 / 6S (partea de sus) si iPhone 7 (partea de jos)

IPhone 7 nu are o mufa pentru casti de 3,5 mm; a fost inlocuita cu o a doua grila de difuzoare care serveste ca un orificiu pentru barometrul intern. Un adaptor de conectori Lightning-to-3.5-mm, precum si castile intraauriculare care utilizeaza conectorul Lightning au fost livrate impreuna cu dispozitivul, iar adaptorul este de asemenea comercializat separat ca accesoriu. Adaptorul este, de asemenea, compatibil cu alte dispozitive iPhone, iPad si iPod Touch care ruleaza iOS 10 si mai noi.

iPhone 7 utilizeaza sistemul Apple A10 Fusion pe 64 de biti, care consta din doua nuclee cu putere redusa si doua nuclee de mare putere (in orice moment se utilizeaza doar doua nuclee). Chipset-ul A10 are, de asemenea, un chip grafic de tip hexa-core, capabil de “joc la nivel de consola”.  Ca si in cazul modelelor anterioare, iPhone 7 este disponibil in doua dimensiuni: unul cu ecran de 4,7 inch si o varianta “Plus” cu ecran de 5,5 inch.  Afisajele au dimensiuni si rezolutii identice cu iPhone 6S, dar cu o gama mai larga de culori  si luminozitate crescuta. Raportul dintre ecran si corp este de aproximativ 66% si, respectiv, 68% pentru cele 7 si, respectiv, 7, respectiv 57.

Ambele variante ale dispozitivului contin, de asemenea, o noua iteratie a coprocesorului de miscare al Apple, M10. Spre deosebire de modelele iPhone anterioare, optiunile de stocare interna pentru iPhone 7 incep de la 32 GB in loc de 16 GB si maxim la 256 GB.  iPhone 7 Plus ofera 3 GB de memorie RAM, mai mult decat orice alt iPhone anterioara; iPhone-ul de 4.7 inch are 7 GB.

 

0 Shares
You May Also Like