In momentul in care esti in cautarea unui laptop, trebuie in primul rand sa iti cunosti nevoile, adica sa stii exact pentru ce ai nevoie de echipament si in ce scopuri il vei folosi, iar in acest fel iti vei da seama ce tip de laptop ti se potriveste.
Odata ce cunosti aceste detalii, cu siguranta trebuie sa iti stabilesti un buget, iar in functie de acesta, dar si in functie de preferinte si de nevoile pe care deja stii ca le ai, iti vei alege un model de laptop care sa se incadreze in cerintele tale, si care sa te ajute sa iti faci treaba cu el.
Poti alege varianta simpla, si anume un model de laptop second hand, asta in conditiile in care nu vei suprasolicita echipamentul, ba mai mult, il vei utiliza destul de rar, si atunci il vei folosi in scopuri normale.
Poti sa optezi pentru varianta scumpa, in cazul in care ai nevoie de un laptop performant, sau tii neaparat sa ai un laptop nou. Ca si o varianta de mijloc ar fi un model refurbished, care ca si pret se situeaza intre un model nou si unul second hand, insa in ceea ce priveste performantele, acesta poate sa fie mult mai bun decat un model nou, si este cu mult superior unui model second hand.
Ei bine, indiferent de ce preferinte ai, si de ce model de laptop iti vei alege, va trebui sa stii cum sa iti cureti echipamentul, pentru ca praful se va depune destul de rapid, iar plus de asta, sunt sanse mari ca alte corpuri straine sa patrunda destul de usor in echipament, in special pe sub tastatura.
Deci, pentru a curata un geam laptop, trebuie sa opresti in primul rand echipamentul, si sa scoti incarcatorul din priza. Acesta este fara doar si poate primul pas. Odata ce ai trecut acest prim pas, va trebui sa ai langa tine o carpa din microfibra, sau mai bine spus o laveta, dupa cum este cunoscuta aceasta carpa.
Vei sterge geamul laptopului cu miscari circulare. In cazul in care carpa nu este suficienta, vei putea sa folosesti apa distilata, sau chiar si solutia de sters geamuri, si vei pulveriza pe geamul echipamentului, dupa care cu laveta vei sterge suprafata ecranului.
Dupa ce termini acest lucru, va trebui sa stergi rama din plastic, la fel ca si geamul, fie cu o laveta uscata, fie folosind apa distilata sau solutie de spalat geamurile.
Urmaorul pas pe care il ai de facut dupa aceea este acela de a curata carcasa laptopului, iar pentru asta vei avea nevoie de o carpa moale din bumbac. Niciodata sa nu pui solutie direct pe carcasa. Daca ai de gand sa stergi carcasa cu solutie, vei umezi putin carpa din bumbac, dupa care vei incepe sa cureti carcasa.
Ei bine, odata curatata si carcasa, va trebui sa incepi sa te ocupi de tastatura, iar pentru asta vei avea nevoie de o carpa umezita foarte putin, pentru ca lichidul sa nu poata sa patrunda in interiorul echipamentului, printre taste.
Urmatoarele zone pe care le ai de curatat ar fi fantele de aerisire a laptopului, unde poti sa folosesti un recipient de aer comprimant, insa nu trebuie sa pulverizezi prea tare. Pentru a curata porturile echipamentului, vei putea folosi betisoare de urechi, pentru a inlatura mizeria adunata, iar pentru urmele cu praf, poti sa utilizezi aerul comprimat.