Cum se intretin ferestrele din termopan?

6 Shares
0
0
6

In acest articol vom incerca sa explicam care sunt cele mai bune metode de curatare si intretinere a ferestrelor cu geam termopan. Pentru reparatii termopane la cele mai inalte standarde, intra pe Elitechmsystem.ro.

Acestea, in cele mai multe cazuri, se curata intr-un mod diferit fata de tamplaria PVC, deoarece trebuie tinut cont si de recomandarile producatorilor. De asemenea, trebuie cunoscut fapul ca firmele producatoare de geamuri nu sunt neaparat aceleasi (si in cele mai multe cazuri chiar nu sunt), cu firmele care produc tamplaria in sine si din acest motiv trebuie citite foarte bine recomandarile celor care au produs geamurile si nu tamplaria.

Acum ceva vreme, geamurile care erau atasate de tamplaria din lemn se curatau de obicei cu ziare, majoritatea femeilor gospodine crezand ca acest lucru va mentine geamurile curate foarte mult timp. In ziua de astazi, majoritatea ferestrelor fiind din geam termopan, nu se mai recomanda folosirea ziarelor, pentru ca aceste geamuri sunt construite folosindu-se alte tehnologii.

Prin urmare, ziarele pot reusi chiar sa zgarie aceste geamuri, in functie de gradul de abrazivitate pe care il au.

De aceea, pentru curatarea exemplara a unor ferestre pvc cu geam termopan, trebuie sa va cumparati o trusa speciala pentru acest lucru (pentru curatarea geamurilor), trusa care trebuie sa includa o perie pentru curatat geamuri, o carpa (cel mai potrivit ar fi una din fibre) si solutii profesionale pentru curatat, certificate pentru uzul cu tamplaria pvc.

O curatare exemplara a unui geam, va incepe intotdeauna cu umezirea unei carpe din bumbac sau din fibre cu o solutie de curatat certificata, aplicandu-se cateva picaturi si pe geam. Se recomanda sa nu spalati niciodata geamurile cu detergent normal.

Acesta se poate folosi numai in anumite cazuri si doar pentru a spala tamplaria, el nefiind recomandat in alte situatii. Geamurile, ca o idee generala, nu se spala niciodata folosindu-se detergent. Solutiile de curatare pentru spalarea geamurilor contin in general substante speciale de curatare, dar care nu sunt considerate detergenti.

Pentru curatarea geamurilor (in functie si de numarul acestora), bugetul poate deveni uneori destul de consistent. Daca nu vreti sa cheltuiti sume foarte mari pe substantele certificate de curatare, puteti oricand sa folositi otetul, care in combinatie cu apa calduta inca face minuni. Are cam acelasi efect cu substantele de curatare.

Totusi, trebuie sa fiti atenti la cateva aspecte importante: daca se observa pe geamuri pete de orice fel, pete care nu pot fi curate foarte usor, poate ca v-ati gandit la clor. Ei bine, nu. Nu folositi niciodata clorul la curatarea petelor de pe geamuri.

Acesta are capacitatea de a distruge foarte rapid structura geamului in sine, fara sa mai adaugam faptul ca are efecte nedorite si asupra tamplariei pvc. In aceste cazuri se recomanda tot folosirea otetului, dar pe perioade mai lungi (geamul va fi curatat mai temeinic, un timp ceva mai lung) decat in mod normal.

Compozitia chimica a otetului este diferita fata de cea a clorului, otetul nu ataca structura geamului si nici elementele de tamplarie, fiind recomandat in astfel de situatii.

6 Shares
You May Also Like