Cum sa amplasati si sa reglati un sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 550?

0 Shares
0
0
0

Dimensiunea in centimetri a televizoarelor care se gasesc in mod obisnuit in camere de zi sunt in crestere rapida. Pentru a spori aceasta viziune, acum este posibil sa se faca fara a avea un sistem audio adecvat compus (cel putin) dintr-un receptor si un set de difuzoare 5.1.

Cei care abordeaza aceasta tehnologie pentru prima data adesea nu stiu cum sa pozitioneze toate aceste difuzoare. Am mentionat deja subwooferul, 1 al initialelor 5.1. Acum sa vedem cum ar trebui sa fie plasat un sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 550.

Pentru a va face o prima idee dura, ganditi-va la o felie de tort. Varful trebuie asezat in spatele televizorului si partea opusa spre punctul ideal de ascultare. Difuzoarele unui sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 550 trebuie asezate pe marginea acestei felii ipotetice.

Evident, acest lucru nu trebuie luat la propriu, dar este o idee buna sa aveti o schema initiala la care sa lucrati. Cu toate acestea, este clar ca difuzoarele din fata ar trebui sa fie amplasate aproape de televizor, in timp ce cele din spate sa fie departe de acesta. Sa vedem acum elementele individuale individual.

Difuzorul central

Contrar a ceea ce ar putea crede un utilizator neexperimentat, adesea conditionat mai mult de directionalitatea sunetului decat de eficacitatea acestuia, acesta este cel mai important difuzor din sistem sau cel putin cel care indeplineste in mod normal cea mai mare sarcina de lucru.

De fapt, reproduce dialogurile care trebuie sa fie naturale si precise. Trebuie asezat exact in centru, deasupra sau dedesubtul televizorului, niciodata in lateral.

Boxe frontale

Aici problema este mai complexa, deoarece aranjamentul perfect poate varia in functie de tipul de difuzor pe care il utilizati. In general, le putem aranja la aproximativ un picior la dreapta si la stanga televizorului.

Nu trebuie sa fie foarte departe unul de celalalt, deoarece un sunet care se misca intre cele doua difuzoare nu trebuie sa parcurga un drum lung. Cele doua difuzoare trebuie sa fie pe acelasi plan si nu neaparat la aceeasi inaltime cu cel central.

Boxe spate

Situatia variaza foarte mult in functie de pozitia de ascultare in raport cu televizorul si, mai presus de toate, in ceea ce priveste cat de larga este aceasta gama de ascultare (ganditi-va doar la doua canapele care formeaza un L). Cu toate acestea, acestea trebuie plasate intr-o pozitie usor oblica in spatele ascultatorului si inclinate astfel incat sa indice spre ecran.

Norocul este ca difuzoarele din spate se bucura de o flexibilitate, desi limitata, si nu necesita o precizie absoluta de pozitionare. Daca este posibil, asezati-le intotdeauna in spatele ascultatorilor si asigurati-va ca nu indica direct spre urechi.

Balansare

Chiar si cele mai ieftine receptoare sunt acum echipate cu un semnal de test si un microfon care, plasat in punctul ideal de ascultare, efectueaza o echilibrare rapida si automata a difuzoarelor. Cu toate acestea, ai incredere si in urechile tale si asculta daca aceste sunete de testare ti se par adecvate.

De exemplu, sunetul care iese din difuzoarele din stanga si din dreapta trebuie sa aiba un volum identic. Apoi ascultati un DVD sau Blu-ray al unui film pe care il cunoasteti bine si verificati daca sunteti pe deplin multumit de el.

0 Shares
You May Also Like