Elemente de baza despre trainingul WMS

0 Shares
0
0
0
Crosspoint WMS - un produs Point Logistix
Crosspoint WMS – un produs Point Logistix

Desi multe persoane presupun ca sistemele WMS sunt solutii software destul de simple, care nu au nevoie de cine stie ce pregatire, realitatea este ca un sistem mai complex inseamna un training de amploare mai mare, pentru toti cei implicati in implementarea proiectului. Acest lucru este valabil cu atat mai mult atunci cand sistemul WMS este unul nou si nu un sistem actualizat.
Prin urmare, iata o serie de elemente de care orice manager de business trebuie sa tina cont atunci cand se pregateste pentru un program de formare generala.

Timpul este esential, dar constanta este mai valoroasa

Din anumite motive, foarte multe companii au tendinta sa incerce sa-si “fure singure caciula” atunci cand vine vorba despre trainingul pentru utilizatorii WMS. Poate ca motivul sunt realitatile practice ale punerii in aplicare a noului software, in ceea ce ii priveste pe angajati, sau poate ca tine efectiv de factorii de cost… Insa, oricum ar fi, realitatea incontestabila este aceea ca multi factori de decizie fie incearca sa accelereze procesul prin regimuri complexe de training, fie decid sa finalizeze rapid pregatirea angajatilor.
Oricare dintre aceste variante poate duce la pierderi in ceea ce priveste eficienta, la pierderi financiare si, in cele din urma, la pierderi ce tin de performanta afacerii.
Timpul necesar alocat pregatirii temeinice si atingerea unui nivel la care toti angajatii sa se simta confortabil inainte de a rula noul sistem isi vor dovedi beneficiile uriase in timp.

Mai multe cursuri mici sau o prelegere mare?

Aceasta decizie va fi intotdeauna una subiectiva. Cu toate acestea, in mare masura, structura si dimensiunea fiecarui program de formare vor fi definite de anvergura generala a companiei, de numarul de angajati care vor lucra cu sistemul WMS si de gradul de complexitate al sistemului. In ceea ce priveste acest din urma aspect, cu cat compania isi doreste sa implementeze mai multe functionalitati, cu atat perioada de training va fi mai lunga, iar informatiile mai detaliate.
Daca vorbim despre o companie mica, cu functionalitati WMS minime se va prefera varianta unui singur curs mai amplu. Daca, dimpotriva, sistemul este gazduit de o companie de scara mare, cu multe piese mobile de gestionat, se va prefera un training amplu initial, urmat de sesiuni mai mici, directionate.

Pregatire WMS virtuala sau on-site?

Si de data aceasta raspunsul depinde de amploarea companiei care urmeaza sa implementeze sistemul WMS si de specificitatea functionalitatilor pentru care se va opta. Dezvoltatorii de solutii de software WMS, asa cum este Point Logistix, propun o gama variata de solutii de training, pentru a face tranzitia catre noul sistem cat mai usoara. Trainingul alaturi de Point Logistix pentru sistemul Crosspoint WMS se bazeaza atat pe materiale de curs ce pot fi studiate si la distanta, cat si pe studii de caz si scenarii concrete din fluxul de zi cu zi, care ii pot ajuta pe participantii la training sa evalueze diverse situatii precum si modurile in care pot raspunde. Pe toata durata trainingului echipa de implementare a Point Logistix se va afla on-site, la sediul companiei, respectand ritmuri de invatare diverse, oferind raspunsuri la intrebari si probleme si asigurandu-se ca sistemul va putea fi utilizat la potentialul sau maxim!

0 Shares
You May Also Like