Cum functioneaza cremarea?

0 Shares
0
0
0

De moarte nu putem scapa, iar acest lucru este sigur. Pe parcursul vietii, in special cei trecuti de prima tinerete, deja incep sa se gandeasca la faptul ca ar fi indicat sa isi cumpere sau sa isi rezerve un loc de veci.

In marile orase insa, precum Cluj Napoca de exemplu, a gasi un loc de veci disponibil este destul de dificil. De ce? Pentru ca orasul se afla in plin proces de dezvoltare, s-au construit si se construiesc in continuare cartiere rezidentiale, fabrici, hale, depozite, etc., iar spatii pentru a amenaja noi cimitire nu prea exista. Acest lucru este valabil si in diferite alte orase mari ale tarii.

In aceste conditii, este firesc ca familiile indoliate sa caute un crematoriu in Romania, cat mai aproape de casa, pentru a-si incinera decedatii. Se pare ca incinerarea umana este din ce in ce mai populara in zilele noastre, iar din acest motiv, vom aborda in randurile care urmeaza, acest subiect.

Iata cum functioneaza cremarea in cativa pasi simpli:

Pasul 1. Identificarea defunctului

Reglementarile de identificare variaza de la stat la stat. Crematoriul isi defineste procedurile specifice pe baza recomandarilor industriei, dar identificarea implica de obicei un membru al familiei care confirma identitatea.

La confirmare, pe corp este introdusa o eticheta de identificare metalica, care va ramane pe tot parcursul procesului si apoi va fi pusa cu resturile pentru verificarea finala.

Pasul 2. Autorizarea procedurii

Crematoriul trebuie sa aiba permisiunea oficiala pentru a merge mai departe cu cremarea. Cei mai multi necesita ca persoana (persoanele) care efectueaza aranjamentele finale sa completeze documentele care sa autorizeze crematoria sa continue.

Documentele solicita, de asemenea, informatii cu privire la tipul de container (sicriu) folosit, si cine va fi responsabil de ridicarea ramasitelor.

Pasul 3. Pregatirea corpului

Pregatirea corpului implica de obicei curatarea si imbracarea persoanei decedate. Pentru cremarea obisnuita, corpul nu este imbalsamat decat daca familia solicita acest lucru pentru o vizionare publica sau din alte motive personale.

Bijuteriile sau alte obiecte sunt scoase pentru a fi pastrate de catre persoanele dragi, cu exceptia celor solicitate sa ramana cu corpul, iar dispozitivele medicale si protetice mecanice sau cu baterie sunt eliminate pentru a evita o reactie.

In cele din urma, corpul este plasat intr-un sicriu care este combustibil, dar suficient de puternic pentru a mentine greutatea.

Pasul 4. Mutarea in camera cremarii

Cremarea are loc apoi intr-un cuptor special conceput, denumit camera de cremare sau retort, si expus la temperaturi extreme – pana la 1.800 de grade Fahrenheit – lasand in urma doar cenusa. Dupa procedura, este necesara o perioada de racire inainte de a putea fi manipulata cenusa.

Pasul 5. Finalizarea ramasitelor

Dupa incinerare, ramasitele sunt inspectate pentru a verifica orice ramasite metalice ramase in urma. Acesta poate fi rezultatul unor elemente precum ace, suruburi si articulatii pe care defunctul le-a pus chirurgical in timpul vietii. Metalul este indepartat cu mana sau cu magneti puternici, apoi este adesea trimis pentru reciclare. Resturile cremate sunt apoi macinate de un procesor special in cenusa finala.

Pasul 6. Transferul cenusii

Cu exceptia cazului in care se specifica altfel, ramasitele sunt introduse intr-o urna (sau un alt recipient) si returnate familiei.

0 Shares
You May Also Like