Cum creste numarul de vizitatori online prin SEO?

0 Shares
0
0
0

Daca aveti un site si va intereseaza sa aveti un numar cat mai mare de cumparatori, atunci este obligatoriu ca site-ul pe care il detineti sa fie foarte bine pozitionat, beneficiind totodata de reclame la alte site-uri. Site-ul trebuie sa fie extrem de popular si sa se vorbeasca despre acesta in mediul social.

Insa lucrul cel mai important este ca procentul vizitatorilor care devin si cumparatori sa fie cat mai mare. Acesta se obtine prin imaginea site-ului, calitatea si in acelasi timp continutul lui, profesionalismul si abilitatea vanzatorilor, etc. Exista numeroase softuri care fac diverse analize, cum exista tot atatea site-uri pentru analize online. Cateva din cele mai importante sunt Qualidator, Pingdom, W3C.

Primul dintre cele enumerate Qualidator testeaza site-ul complet, dar si fiecare pagina separat. Are si o clasare a site-urilor pe tari, extrem de utila pentru cei care vor sa se “inspire”.

Pingdom testeaza viteza de incarcare a paginii.
W3C testeaza erorile din codul paginii. Acesta este unul din criteriile de optimizare onsite amintite mai sus. Aceasta optimizare seo onsite presupune printre altele corectarea structurii site-ului, a denumirii, a paginilor, a titlurilor, descrierilor si cuvintelor cheie, a link-urilor interne, etc.

Desi optimizarea poate fi terminata intr-o luna, recomandarea specialistilor este sa se faca cu o viteza mai lenta si sa se realizeze intre 4 si 6 luni.

Costurile variaza de la site la site si depind de analizele de mai sus, dar si de modul in care este realizat site-ul (wordpress, php, html, etc.). Cel mai important este ca aceasta optimizare va urca global site-ul in cautarile pe motoare de cautare pentru un numar de peste 100 de termini de cautare. In aceasta etapa este necesara definirea unor cuvinte cheie.

Ce trebuie sa retineti este ca SEO, si de exemplu optimizare seo Bucuresti, urca global site-ul pentru foarte multi termini de cautare. In perioada urmatoare mai este nevoie doar de mici verificari, dar, in principiu, costurile pentru SEO sunt doar cele initiale.

Este o greseala destul de mare sa incepeti marketingul, socializarea, fara sa aveti optimizarea onsite terminata. Este bine si corect sa se astepte circa 2 luni dupa SEO pentru ca efectele acestei optimizari sa fie finale.

Optimizarea offsite, asa cum e si numele, se desfasoara in afara site-ului si nu presupune interventii asupra codului paginii. Optimizarea aceasta se face pentru fiecare cuvant cheie in parte. Aceasta se poate face simultan pentru mai multe cuvinte deodata, sau succesiv. In esenta, se constata pozitia unui cuvant cheie la finalizarea optimizarii SEO, se stabileste unde ar fi bine sa se ajunga pentru respectivul cuvant, facandu-se o analiza a concurentei pe cuvantul respectiv, si o oferta concreta.

Marketingul online presupune popularizarea site-ului pe bloguri, forumuri, site-uri de stiri. Pentru expresii, care au cautari lunare de peste 30.000 de ori, este nevoie de bannere pe diferite site-uri importante si bineinteles de reclama platita.

Costurile depind foarte mult de cuvantul cheie ales, de pozitia la finalul SEO si totodata pozitia dorita. Oferta concreta se face numai dupa o analiza amanuntita.

0 Shares
You May Also Like