Cum alegi un acvariu si ce trebuie sa contina acesta?

0 Shares
0
0
0

Sa vezi cum pestii se misca usor in interiorul unui acvariu iti relaxeaza mintea. Ba, mai mult, daca este bine conceput , poate sa arate ca un adevarat habitat subacvatic. Configurarea poate fi o idee foarte buna pentru familia ta.

Un acvariu poate fi montat la fel de bine in orice colt al camerei, cu conditia ca acesta sa fie neatins de catre copiii, cu exceptia cazului in care sunt supravegheati. Acvariul poate adauga rafinament imprejurimilor si o ambianta mai linistitoare.

Cu toate acestea insa, este important sa iei in considerare o serie de factori atunci cand cumperi un acvariu. Trebuie sa achizitionezi o serie de materiale, in scopul de a crea un loc prielnic in care sa traiasca pestii.

Aici sunt unele dintre materialele pe care trebuie sa le iei in considerare:

1. Tipul de pesti

Aceasta este o analiza prealabila, deoarece va determina tipul de acvariu de care ai nevoie: daca este un acvariu de apa dulce, apa sarata sau un acvariu de apa calda. Pestii tropicali, de exemplu, necesita apa calda, care va avea nevoie de o sursa de incalzire. Fiecare tip de acvariu infiintat are nevoi distincte si cheltuieli diferite pe care le vei suporta atunci cand achizitionezi materialele.

2. Rezervorul

Daca esti incepator, poti incepe cu dimensiuni mai mici de acvariu si un rezervor de zece litri. Acesta este un alt factor determinat de tipul de pesti pe care ii vei pune in acvariu. O varietate de tipuri de peste poate fi aleasa daca ai rezervoare mai mari.

3. Incalzirea

Este necesara pentru pestii tropicali, deoarece va trebui sa mentina temperatura calda a apei. Acesta este tipul de habitat in care pot supravietui.

4. Filtru

Din moment ce nu se pot preveni unele resturi din interiorul acvariului, este necesar sa se introduca filtre pentru a-l pastra curat tot timpul. Curatenia este cruciala, deoarece acest lucru va face ca pestii sa ramana sanatosi in interiorul sau.

5. Pietris si roci

Toate aceste componente vor adauga un efect subacvatic . Asigura-te ca sunt curatate in mod corespunzator inainte de a plasa restul de materiale in apa.

6. Pompa

Pompa este una dintre cerintele de baza pentru un acvariu, deoarece durata de viata a pestilor in interiorul sau va depinde de pompa. Acesta e ajutorul lor pentru a putea respira.

7. Kit de testare a apei

Utilizand un kit de testare a apei te va ajuta sa masori nivelul pH-ului din interiorul acvariului.

8. Iluminatul

In scopul de a elimina tristetea din interiorul acvariului, trebuie sa faci lumina.Tosusi, efectele de iluminare prea stridente nu sunt benefice.

Dupa termini de aranjat acvariul, atunci esti gata sa adaugi proprii pesti.

0 Shares
You May Also Like