Ce servicii ne ofera Google?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vorbim de motoare de cautare, cuvinte-cheie, liste de rezultate, pagini web, linkuri etc., facem referire, fara doar si poate, la procesul de optimizare seo. Optimizarea seo este extrem de benefica pentru cei care au afaceri in mediul online intrucat ajuta la cresterea traficului pe site ceea ce duce la succesul afacerii.

Vom vedea in cele ce urmeaza care sunt serviciile pe care Google le ofera. O data cu cresterea companiei, Google a adaugat mai multe servicii noi pentru utilizatorii sai. Unele sunt concepute pentru a ajuta la eficientizarea si cresterea gradului de relevanta a cautarilor web, in timp ce altele par a avea foarte putin de-a face cu motoarele de cautare. Cu multe dintre serviciile sale, Google a intrat in competitie directa cu alte companii.

Cautarile specializate oferite de Google reprezinta o extensie a protocolului normal al motorului de cautare. Prin intermediul cautarilor specializate, puteti restrange cautarea la resurse specifice. Puteti introduce cuvinte-cheie in Google si cauta:

–    Imagini legate de cuvintele-cheie
–    Harti
–    Articole de stiri sau imagini
–    Produse sau servicii pe care le puteti achizitiona online
–    Articole de blog care contin cuvintele-cheie pe care le-am ales
–    Continuturi din carti
–    Clipuri video
–    Lucrari stiintifice

Pentru aceste cautari, Google a creat indexuri specializate care contin doar surse relevante. De exemplu, daca vom cauta termenii “Planet Earth”, in categoria stiri, rezultatele vor include doar articole de stiri care contin aceste cuvinte-cheie. Rezultatele vor arata foarte diferit fata de SERP-ul normal al Google.

In ultimii ani, Google a lansat servicii care, la prima vedere, nu au niciun fel de legatura cu motoarele de cautare. De exemplu, serviciul Gmail de la Google reprezinta un program de e-mail web-based gratuit.

Atunci cand acest serviciu a fost lansat, Google a limitat numarul de utilizatori care puteau sa-si creeze conturi. Primul grup de utilizatori putea invita un numar limitat de oameni care sa se alature serviciului, astfel incat invitatiile Gmail au devenit un fel de marfa. Astazi, toata lumea poate avea un cont gratuit de Gmail.

Gmail organizeaza e-mailurile in conversatii. Acest lucru inseamna ca atunci cand trimiteti un e-mail cuiva, iar el sau ea raspunde, ambele e-mailuri sunt grupate impreuna ca un dialog in Inbox.

Acest lucru face mai usor de urmarit fluxul unui schimb de e-mailuri. Daca raspundeti la raspunsul prietenului dumneavoastra, Google va atasa mesajul in parte de jos a firului.
Este usor de navigat prin programul de e-mail si de urmarit anumite conversatii.

Un alt serviciu gratuit oferit de Google este Google Docs, o baza de date de stocare si o serie de software-uri de productivitate si colaborare. Acesta include programe de procesare text, calcul tabelar si programe de prezentare.

Realizarea unui cont Google Docs este gratuita si va permite sa stocati pana la 5000 de documente si imagini online. Fiecare document poate avea pana la 500 de kilobytes si fiecare imagine incorporata pana la 2 megabytes.

Puteti distribui documente in Google Docs, ceea ce permite prietenilor sa vizualizeze si sa aduca modificari documentelor. Puteti, de asemenea, sa stocati toate documentele dumneavoastra pe serverele Google si sa le accesati oricand va puteti conecta la internet.

Pentru mai multe detalii legate de optimizarea seo accesati http://danbradu.com/optimizare-seo/ .

0 Shares
You May Also Like