Ce smartphone sa iti iei: cu Android sau iOS?

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile sunt pe piata intr-o oferta foarte bogata si sunt adaptate tuturor categoriilor de utilizatori. Ele si multe accesorii gsm online pot fi cumparate la preturi din ce in ce mai mici, indiferent cat de mari sunt pretentiile celor care sunt pasionati de tehnologie.

Alegerea unui sistem de operare pentru smartphone-ul tau viitor este o problema mai mare decat iti poti da seama. Cu siguranta te gandesti daca un smartphone cu Android sau unul cu iOS ti se potriveste mai bine. Nu este exclus sa iti doresti un telefon inteligent cu sistemul de opearre Windows Phone, insa acesta este inca la inceputul ascensiunii lui si nu s-a impus inca pe piata de profil.

Trebuie sa stii ca iPhone-urile nu sunt niciodata telefoane ieftine, deoarece aceasta este politica celor de la compania Apple. Ei vor sa ofere terminale de calitate foarte buna la un pret mai ridicat si mentin acelasi standard de multi ani. In schimb, smartphone-urile cu sistem de operare Android sunt mult mai ieftine, insa exista si producatori care au un pret ridicat.

Un telefon mobil la care ar trebui sa te gandesti este Lumia, produs acum de Microsoft, dupa ce producatorul Nokia a fost cumparat de aceasta companie. E bine de stiut ca sistemul de operare Windows Phone va fi adoptat in viitor de mai multi producatori din domeniu, asa cum sunt Samsung, Huawei, ZTE, LG sau Lenovo. Totul va fi, bineinteles, in detrimentul sistemului de operare Android, scos pe piata de Google cu ceva timp in urma.

Android ramane insa peferatul majoritatii utilizatorilor de tehnologie moderna. Acest program a ajuns si pe alte dispozitive avansate tehnologic, asa cum sunt playerele ce se ataseaza televizoarelor. Daca iti doresti un telefon produs de cei de la Samsung, ZTE, HTC, Sony sau Huawei, cu siguranta acesta va fi Android.

Aceasta platforma asigurata de Android este usor de folosit, interactiva, intuitiva si usor de configurat de catre oricine. Multi producatori au inceput sa il personalizeze cu propriile optiuni, iar unele telefoane vin cu schimbari destul de mari fata de varianta standard de Android asigurata de cei de la Google.

Nici cei dela Apple nu se lasa mai prejos. Sistemul de operare iOS 7 este la fel de usor de folosit si usor de inteles de catre oricine il foloseste. Unii utilizatori s-au plans de faptul ca animatiile pe care el le include sunt prea obositoare pentru ochi si nu vor sa le foloseasca. In plus, ele necesita si resurse suplimentare din partea telefonului pe care programul este instalat.

Si programul Windows Phone poate fi configurat dupa dorinta utilizatorului unui smartphone. Trasaturile lui pot fi reconfigurate pentru a se adapta dorintelor oricui. El seamana destul de mult cu programul de operare Windows 8, destul de criticat de specialisti si utilizatori deopotriva.

Pentru Android, insa, vei gasi un numar urias de aplicatii ce pot fi folosite fara a plati niciun ban pentru ele. Nu acelasi lucru se poate spune despre aplicatiile pentru iOS, care iti vor scoate bani din buzunar daca le vrei pe telefonul tau.

0 Shares
You May Also Like