Ce mod de fotografie sa folosesti la primarie?

0 Shares
0
0
0

In acest articol vom primi toate sfaturile necesare de la un fotograf profesionist, Cotea Razvan .

Intr-o primarie pentru fotografii de nunta, puteti uita sa utilizati modul de prioritate de expunere, deoarece este imperios necesar sa aveti o viteza rapida de expunere suficienta pentru a preveni estomparea participantilor in miscare. Va reamintesc ca stabilizarea opticii sau a aparatului va stabiliza numai miscarile voastre si nu pe cele ale subiectilor vostri.

In primarie, veti imortaliza unele scene animate de viata, oamenii sunt fericiti si se misca, se intorc rapid si este  imperios necesar sa aveti o viteza buna de declansare pentru a capta in mod corect toate astea.

Daca doriti sa gestionati viteza obturatorului, ceea ce este mai recomandat sa folositi in modul prioritate de expunere, de fapt, va impune pe viteza camerei digitale SLR, de exemplu 1 / 160th / sec si el, in conformitate ambianta pe care a masurat-o cu ajutorul contorului de lumina incorporat si sensibilitatea ISO pe care ati setat-o ​​anterior, va alege o diafragma potrivita pentru a fi expusa corespunzator.

Si diafragma cu mod prioritar?

Se poate intampla sa nu gasiti modul de prioritate a diafragmei potrivit pentru aceasta situatie, deoarece nu stiti care este adancimea de camp. Preocuparea noastra este sa avem intotdeauna o viteza corecta. Daca doriti sa aveti o diafragma inchisa in acelasi timp pentru a va asigura o adancime confortabila a campului, mergeti la ISO pentru a va asigura o inchidere optima a diafragmei.

Mod program

Acest mod este interesant deoarece, dupa ce ati setat sensibilitatea ISO adaptata ambiantei din locul unde fotografiati, manual sau in modul automat, modul program va va oferi intotdeauna un cuplu de viteza / iris cu expunerea corecta.

Pentru a alege o viteza diferita de cea stabilita de aparatul foto sau de o alta diafragma, pur si simplu rotiti roata, intr-o directie sau alta pentru a avea viteza sau diafragma la alegerea dvs., veti putea alege numai unul sau altul si nu ambele in acelasi timp.

Aveti grija sa verificati la fiecare schimbare a incadrarii dvs., cuplul de viteza / iris care va va oferi camera dvs. foto, se va schimba de fiecare data cand starea dvs. de spirit va fi diferita.

In modul manual

Acesta ramane modul manual, pentru cei mai experimentati. O folosesc uneori cand vreau o viteza care nu se va misca, cu o adancime de camp definita de o diafragma precisa. Cand vreau ca aceste date sa nu se schimbe, folosesc modul manual, mai ales atunci cand voi bate in zona sunt lumini puternice.

Aveti grija sa nu uitati sa va intoarceti la un mod mai flexibil atunci cand parasiti primaria, deoarece exista riscul de a avea surprize neplacute. De asemenea, asigurati-va ca selectati, o data in afara primariei, o sensibilitate ISO adaptata la lumina exterioara, deoarece daca aveti o sensibilitate ISO de 400 sau 800 ISO in primarie si in afara ei este insorit, este o rusine sa va faceti fotografiile in afara cu aceste sensibilitati ridicate, ati avea o calitate a imaginii degradata inutil, deci nu uitati sa reduceti ISO inainte de a iesi afara sau sa alegeti o auto-ISO daca nu sunteti sigur ca va ganditi la asta .

0 Shares
You May Also Like