Cauze ale aparitiei pungilor sub ochi

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta pentru femei nu este o priveliste foarte frumoasa dimineata cand se privesc in oglinda si vad ca au pungi sub ochi, asa ca ele incep sa isi puna o multime de intrebari, pentru ca isi doresc sa stie de ce le apar aceste pungi sub ochi tocmai lor.

Unele femei considera faptul ca pungile de sub ochi apar datorita unui somn agitat si neintrerupt, insa daca stam sa ne gandim putin, sunt si situatii in care aceste pungi de sub ochi pot aparea datorita dezhidratarii sau chiar datorita unor probleme de sanatate.

Doamnele si domnisoarele care se confrunta cu astfel de probleme trebuie sa stie faptul ca in aceasta zona a corpului pielea este foarte sensibila si isi pierde foarte usor elasticitatea, fiind si predispusa unor afectiuni, cum ar fi cearcanele de exemplu, sau ridurile profunde, in afara pungilor de sub ochi.

O cauza pentru care pot aparea aceste pungi sub ochi ar fi aceea ca in zilele friguroase, in care aerul este foarte rece afara, temperatura din locuinta este prea calda. Datorita trecerii rapide dintr-un mediu in altul, pielea se dezhidrateaza rapid si devine foarte sensibila, iar membranele din globul ocular isi vor inflama tesuturile, iar in acest fel se vor forma umflaturi sub ochi.

Un alt motiv datorita caruia pot sa apara aceste pungi neplacute sub ochi, este acela cauzat de somn, sau mai bine spus de lipsa somnului. Efectul acesta este cauzat datorita faptului ca in corpul uman se elibereaza cortizon, care este un hormone ce tulbura si nivelul sari din corp, iar din acest fel se va retine apa in aceste tesuturi.

Pungile de sub ochi pot sa apara si datorita unor alergii. In momentul in care ai o alergie, datorita faptului ca intra in modul de atac, corpul elibereaza histamina in exces, iar in momentul in care histamina ajunge la nivelul pielii, mai ales in zona ochilor, se produce un efect asemanator cu o intepatura de albina, iar astfel apar pungile de sub ochi.

Pentru femei exista riscul aparitiei pungilor de sub ochi si in perioada sensibila a lunii, asa ca sindromul premenstrual poate sa fie cel care cauzeaza astfel de pungi sub ochi.

Un alt motiv intemeiat pentru care pot sa apara pungile sub ochi, este plansul, iar potrivit mai multor oameni de stiinta, pungile de sub ochi pot sa fie cauzate chiar si de catre glandele lacrimale, care pentru a produce lacrimi, lucreaza in exces.

Se stie ca femeile tin o multime de diete pentru a obtine corpul dorit, iar in momentul in care acestea urmeaza o dieta dezechilibrata sunt sanse foarte mari ca datorita dezhidratarii corpului si uscarii pielii, sa apara aceste pungi sub ochi.

Sunt alte persoane care cand vine vorba despre diete, aleg sa manance sarat, iar aceste persoane sunt predispuse la retinerea apei in corp, iar acest lucru le va afecta pielea si tesuturile de sub ochi, iar aceasta poate sa fie o alta cauza pentru care apar aceste pungi sub ochi.

Asadar, se poate observa clar din acest articol faptul ca pungile de sub ochi pot sa apara din mai multe cauze, iar pentru persoanele care au astfel de pungi sub ochi, ele reprezinta o problema neplacuta.

0 Shares
You May Also Like