Care este varsta la care copiii invata mai repede o limba straina?

0 Shares
0
0
0

Pentru ca un copil sa invete mai repede o limba straina il puteti da la cursuri engleza copii.

Multe persoane considera ca a introduce o noua limba in programul pe care il are copilul prescolar este ceva lipsit de sens. Studiile ne arata ca cel mai bun moment in care un copil isi poate insusi o noua limba este in primii ani de viata.

Cercetarile ne arata ca acei copii care invata o limba straina dupa ce au trecut de 10 ani nu o pot vorbi decat foarte greu ca niste nativi. Copiii care invata o alta  limba au performante scolare mult mai bune si se poate constata si o abilitate crescuta de a rezolva anumite probleme si calcule.

Se pare ca a sit si a folosi mai multe limbi duce la cresterea nivelului de gandire si inteligenta al unui individ. Limba creaza un efect profund in creier si imbunatateste toate abilitatile cognitive care de foarte multe ori nu au legatura cu ea.

Se spune ca limbile straine ne protejeaza si impotriva dementei si a altor simptome ce tin de boala Alzhemei care apare la varste destul de inaintate. Aceasta este o descoperire destul de mare in special ca in trecut se credea ca a invata copilul o noua limba poate sa ii incetineasca dezvoltarea academica si intelectuala.

Este adevarat ca noua limba poate sa fie complicata la inceput dar va forta creierul sa rezolve problema si sa ofere mintii o activitate ce intareste capacitatea cognitiva.

Studiile ne arata ca experientele bilingve ajuta functia executiva din creier, si anume un sistem de comanda ce directioneaza procesele utilizate pentru a rezolva, a planifica si a face si alte sarcini ce au nevoie de judecata. Procesele acestea includ in acelasi timp si ignorarea stimulilor din exterior si mentinerea unei bune stari de concentrare.

Diferenta de baza intre un individ bilingv si unul monolingv sta in general in abilitatea mai profunda a celor care vorbesc mai multe limbi de a percepe mediul unde se afla. Bilingvii trebuie sa isi schimbe si exprimarea dintr-o limba in alta limba mai des.

Adultii invata de obicei limbile straine la intamplare. Cei mai multi dintre noi putem sa spunem conjugarea verbelor in granceza, dar ne este destul de greu sa vorbim in mod fluent cu francezii atunci cand suntem in vizita in Franta.

In momentul in care adultii incearca sa invete la fel ca si copii prin jocuri si prin explorare invata mult mai usor limbra straina.  Cu cat semanam mai mult cu copii nostri in ceea ce priveste studiul unor limbi straine cu atat ne este mai usor sa ne insusim limba straina.

Copiii care cresc intr-un mediu normal si sanatos folosesc aproximativ 2000 de cuvinte pana sa implineasca 4 ani. Numai privind cum invata copiii o noua limba putem sa intelegem ca acestia invata natural. In primii trei ani de la nastere se pun si bazele gandirii, bazelel limbajului, atitudinii si imaginatiei.

Este pacat sa nu folosim perioada aceasta la adevarata ei valoare pentru ca acum cea de a doua limba va fi invatata la fel de usor ca prima.

0 Shares
You May Also Like