Totul despre generatoare

0 Shares
0
0
0

Daca v-ati jucat cu agrafele de birou in apropierea magnetilor atunci inseamna ca ati prins experienta pentru principiile de baza care stau in spatele tuturor modelelor de generatoare de curent.

Un generator electric este un dispozitiv care va misca un magnet in jurul unor sarme pentru a se crea un flux constant de electroni. Actiunea prin care este fortata aceasta miscare difera in general de la manivele manuale si pana la motoare cu aburi, dar principiul ramane de fiecare data la fel.

Cel mai simplu mod prin care ne putem gandi la modul in care functioneaza generatoarele este sa ne imaginam cum acestea actioneaza precum o pompa de apa care impinge aceasta apa prin conducte doar ca in loc sa impinga apa generatorul utilizeaza un magnet cu ajutorul caruia impinge electronii.

Astfel este simplificat procesul si prezinta o imagine foarte utila a functiilor si proprietatilor unui generator. Pompa de apa impinge apa cu un numar de molecule dat si aplica o presiune pentru a putea sa evacueze apa.

Tot in acest mod magnetul pe care il are generatorul impinge un numar de electroni si aplica si o anumita cantitate de presiune pe ei.

Intr-un cricuit electric, numarul electronilor in miscare este definit ca fiind exact intensitatea curentului masurata in amperi.

Presiunea cu care sunt impinsi electronii se numeste si tensiune si este masurata in volti. De exemplu un generator de filare care are 1000 de rotatii pe mint produce un amper la 6 volti. Amperul este numarul de electroni care sunt pusi in miscare si tensiunea este presiunea existenta in spatele lor.

Principiul pe care functioneaza orice generator pentru curent se bazeaza pe inductie electromagnetica. Atunci cand miscarea are loc intr-un camp magnetic va intra in rol si conductorul care va reusi sa produca un curent.

Concret, energia electrica este realizata intr-un camp magnetic cu ajutorul miscarii conductorului. Daca ne ghidam doar dupa puterea pe care generatorul de curent o are vom spune ca avem si o functionare pe baza unui motor cu arderi pe benzina.

Pot sa fie generatore pe baza de motorina si sunt folosite in special pentru ansamble cu o putere ridicata.

Specialistii ne ajuta in orice moment cu sfaturi pentru a alege in mod corespunzator generatorul de curent.

Daca doriti sa utilizati generatorul si atunci cand aveti energie din surse publice va recomandam sa alegeti un generator cu un motor in patru timpi pentru ca astfel de produse sunt silentioase si puternice, mult mai puternice comparativ cu generatoarele de curent clasice.

Categorisind aceste generatoare in functie de maniera de pornire, vom avea mai multe categorii de generatoare: cele de curnet cu pornire in sfoara, cele de curent cu pornire prin actionarea cu cheia si cele de curent care pornesc in mod automat. In ceea ce priveste transportul vom gasi generatoare fixe sau mobile.

Daca aveti un generator fix veti avea si posibilitatea de a il utiliza ca sursa secundara de energie dar si ca sursa principala iar inconvenientul pentru un generator mobil este modul de transport pentru ca mereu va fi greu de mutat si necesita de fiecare data instalare si realimentare.

0 Shares
You May Also Like