Totul despre botox

0 Shares
0
0
0

Toxina botulinica de tip A, pe care specialistii o cunosc si sub denumirea comerciala de botox, este o substanta derivata a bacteriei Clostridium Botulinum, iar in continuare vom afla mai multe detalii despre aceasta.

In momentul in care aceasta substanta este injectata in muschi, toxina botulinica are un efect local. Aceasta substanta are rolul de a bloca temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervii faciali in directia muschilor din zona in care a fost injectata. Muschii faciali se relaxeaza, in timp ce miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile.

Botoxul este un tratament cosmetic care de cele mai multe ori se utilizeaza in tratarea ridurilor fine cat, dar si pentru a trata ridurile profunde. Se poate folosi aceasta substanta in cazul persoanelor care au varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani.

Toxina botulinica blocheaza este foarte importanta pentru ca are rolul de a bloca transmiterea impulsurilor nervoase spre muschii faciali din zona in care a fost injectata. Botoxul reduce astfel temporar contractiile muschilor faciali care duc la aparitia ridurilor.

S-a demonstrat odata cu trecerea timpului faptul ca botoxul este un tratament eficient si sigur care poate sa reduca in mod considerabil ridurile de expresie, iar acesta este motivul pentru care botoxul a devenit din ce in ce mai popular. Botoxul este acea solutie care odata cu trecerea timpului a revolutionat chirurgia estetica. Odata cu folosirea botoxului si a acidului hialuronic, se pare ca operatiile de lifting aproape ca nu se mai prea efectueaza.

Femeile care se confrunta cu ridurile, in cazul in care isi doresc sa scape de ele rapid, prin botox, trebuie sa stie ca doar medicul le poate spune daca pentru ele este sau nu este recomandata aceasta modalitate.

Pentru ca medicul insa sa le ofere femeilor OK-ul pentru a urma acest tratament, acestea trebuie sa ii spuna medicului toate problemele de sanatate, in mod special daca acestea afecteaza nervii sau musculatura.

Mai mult decat atat, femeile care isi doresc sa opteze pentru tratamentul cu botox trebuie sa informeze medicul daca alapteaza sau daca au de gand sa ramana insarcinate.

Cat despre procedura, medicul le va injecta pe femei cu aceasta substanta direct in muschii din zonele afectate serios de riduri. Inainte de a face injectiile insa, medicul va stabili care sunt zonele care trebuiesc injectate, iar pentru asta va evalua structura fetei, si va tine cont de mobilitatea muschilor faciali.

Pentru un tratament de acest gen, sunt necesare intre 4 si 10 injectii, in functie de zona care urmeaza sa fie tratata, iar acul cu care se va injecta botoxul in muschi este unul cat se poate de fin, iar disconfortul este deasemenea foarte fin.

Un astfel de tratamet nu necesita anestezie, nu necesita perioada de recuperare si poate fi ideal pentru femeile care isi doresc sa scape cat mai rapid de ridurile care le creaza un chip imbatranit.

Asadar, femeile care isi doresc sa scape rapid de riduri, pot opta cu incredere pentru injectarea de botox, iar astfel vor obtine in cel mai scurt timp chipul mult visat.

 

0 Shares
You May Also Like