Cum arată o rutina de curățare și igienizare într-un salon de manichiură-pedichiură?

0 Shares
0
0
0

Igiena este întotdeauna un indicator al profesionalismului și poate face diferența între un salon de înfrumusețare de succes și un salon care își pierde clienții. Prin urmare, este important să se adopte și să se respecte un program regulat de curățare și igienizare a salonului sau zonei de manchiură-pedichiură pentru a vă asigura că serviciile pe care le oferiți sunt sigure.

Ustensilele pentru manichiură-pedichiură sunt strălucitoare, aspectul personalului este întotdeauna îngrijit, iar serviciile pe care le oferiți sunt 100% igienice? Dacă aveți îndoieli, următoarele informații v-ar putea ajuta:

Curățarea echipamentelor și ustensilelor

Saloanele de manichiură-pedichiură utilizează, în general, două tipuri de echipamente, și anume multifuncționale și de unică folosință.

Pentru realizarea manichiurii și pedichiurii, profesioniștii apelează adesea la o varietate de articole de unică folosință. Acestea pot include șervețele, accesorii pentru unghii, bureți, dischete de curățare, și multe altele. Odată utilizate, depozitați toate articolele folosite într-o pungă de plastic sigură, pe care o aruncați de îndată ce s-a umplut.

Articolele multifuncționale sunt echipamente care pot fi utilizate de mai multe ori și pentru mai mulți clienți. Exemple de articole multifuncționale includ ustensile pentru curățarea cuticulelor, pile de unghii, forfecuțe, prosoape de mâini, și așa mai departe.

Partea pozitivă a acestor echipamente multifuncționale este aceea că le puteți folosi vreme îndelungată, având grijă să le curățați foarte bine și să le sterilizați. Pentru asta, puteți folosi pungi sterilizare pupinel din hartie, autosigilante SteriT 100x200mm, set 100 buc.

Curățarea, dezinfectarea și sterilizarea echipamentelor multifuncționale

O regulă generală bună atunci când igienizați echipamentele multifuncționale este tratarea tuturor suprafețelor ca și cum ar fi contaminate. Asta înseamnsă să curățați, dezinfectați și să sterilizați toate echipamentele – exact în această ordine.

Curățarea elimină resturile vizibile și murdăria de pe echipamente. Înainte de a face orice altceva, trebuie să spălați bine echipamentele cu apă și săpun. Dacă omiteți etapa de curățare, procesul de dezinfecție va fi mai puțin eficient din cauza acumulării de murdărie și resturi. Echipamentele moi, cum ar fi prosoape, trebuie spălate la minimum 60 de grade Celsius și puteți adăuga înălbitor pentru o curățare mai profundă.

Etapa de dezinfectare elimină mii de microorganisme invizibile și potențial dăunătoare de pe echipamente. Scufundați echipamentele și ustensilele într-o soluție de dezinfectare timp de cel puțin 10 minute, apoi cu mâinile curate scoateți echipamentele. Puteți folosi, de asemenea, un spray de dezinfectare pentru o dezinfectare rapidă a mâinilor, echipamentelor și suprafețelor.

Ultima etapă, și anume sterilizarea îndepărtează resturile de microorganisme prin căldură umedă sau sub presiune. Pentru o sterilizare eficientă, puteți folosi pungi sterilizare pupinel din hartie, autosigilante SteriT 100x200mm, set 100 buc.

Etapele de curățare și dezinfectare îndepărtează bacteriile dăunătoare de pe echipamente și ustensile, astfel încât tehnicienii să poată oferi clienților servicii de manichiură și pedichiură 100% sigure. Sterilizarea este obligatorie pentru esteticienii care folosesc echipamente care pătrund în piele. Păstrați ustensilele într-un sertar curat și organizat. Nu folosiți pungi etanșe, deoarece acestea pot favoriza dezvoltarea bacteriilor.

0 Shares
You May Also Like